Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 293

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

A teraz niečo aj pre súčasných, či budúcich youTuberov. Mnohí z nich sa neboja postaviť pred kameru, no práve za ňou vo väčšine prípadov nikto nestojí. Mnohé videá sú tak technicky nezvládnuté, aj keď sa to snaží zachraňovať ich obsah. No na pomoc prichádza umelá inteligencia. Tá sa totiž v inovatívnom zariadení zahrá doslova na kameramana.

Taiwanská spoločnosť Primax Electronics sa na veľtrhu CES 2024 pochválila širokou škálou prispôsobiteľných riešení pre lepšie používateľské zážitky, vytváranie obsahu, hranie hier či verejnú bezpečnosť. Medzi nové produkty sa radí napríklad 4K kamera Primax AI. Tá je navrhnutá pre tvorcov obsahu, ktorým poskytne čisté snímanie videa, s funkciami vylepšenými prostredníctvom umelej inteligencie. Kamera na otočnom závese tak môže automaticky sledovať používateľa a umelá inteligencia sa postará o skrášlenie obrazu. Umožní tiež dynamické sledovanie a ostrenie, medzi používateľom a prezentovaným produktom, pričom automaticky opravuje zobrazenie pre konzistentné zábery. Kamera sa dá ľahko ovládať buď pomocou Bluetooth diaľkového ovládača alebo gestami ruky.

Pod názvom Control Deck sa ukrýva ovládací panel pre hráčov, streamerov, tvorcov obsahu a hybridných pracovníkov. Panel im umožní získať kontrolu nad vysielaným obsahom v reálnom čase, pomocou centralizovaného ovládania, s aktívnymi tlačidlami pre úpravy a viacčinné možnosti automatického prepínania medzi zdrojmi. Systém podporuje aj post produkčné aplikácie. O precízny zvuk sa postará XLR rozhranie s 24-bitovou vzorkovacou frekvenciou, s podporou až 96 kH, pre čisté snímanie a prehrávanie zvuku.

Taiwanský výrobca Primax Electronics si pre hráčov pripravil štýlové bezdrôtové herné slúchadlá. Tie obsahujú odnímateľný mikrofón, ktorý používateľovi umožní komunikovať pri rôznych príležitostiach. Vlastná technológia aktívneho potlačenia hluku pritom zabráni prieniku nežiaducich zvukov na pozadí. Slúchadlá sú navrhnuté v ultraľahkom dizajne, pre dlhodobé používanie bez pociťovania nepohodlia.

Pre malé a stredné firmy vyvinul taiwanský Primax Electronics inteligentný prístupový zámok WallE-S. Ten si prináša viacero možností odomykania, prostredníctvom prístupových kódov, technológie 3D rozpoznávania tváre, NFC kariet, mobilnej aplikácie a tradičného kľúča. Systém detekcie tvárí dokáže okamžite rozpoznať používateľa za menej ako jednu sekundu, pričom si zachováva vysokú presnosť v dennom aj nočnom svetle. Škálovateľná technológia rozpoznávania tvárí má maximálnu kapacitu pre viac ako 10 000 tvárí.