Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 304

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Koľko tréningov treba zvládnuť, kým sa dostane futbalista do formy? Bude to nepochybne veľmi individuálne a pre každého zrejme iné číslo. A určite to záleží aj od trénera a jeho spätnej väzby. No čo keby popri živom trénerovi prebral istú rolu aj taký technologický? Áno, nádejných futbalistov zrejme potešíme zaujímavým inteligentným tréningovým nástrojom.

Zariadenie Voon Soccer je inteligentná verzia tréningového nástroja pre futbalistov, ktoré je známe ako odrazová doska. Je vybavené odnímateľným elektronickým modulom v tvare disku, ktorý využíva integrované snímače na detekciu nárazov lopty kdekoľvek na odrazovej doske. Športovec si v prepojenej aplikácii najprv vyberie tréning a pozrie si krátke video, ktoré mu ukáže, ako má opakovane kopať do zariadenia. Riadi sa pritom krúžkom 24-och LED diód na disku, ktoré svietia rôznymi farbami a vzormi, a slúžia ako cieľ. Každý zásah je zaznamenaný nielen vizuálne, ale aj zvukovo. Po dokončení tréningu si v aplikácii futbalista skontroluje skóre svojho výkonu. Zahŕňa ukazovatele, ako je rýchlosť reakcie, rýchlosť kopu, sila kopu, počet zásahov a čas, uplynutý medzi zásahmi. Aplikácia tiež umožní sledovať pokrok v priebehu času a určí, ktoré zručnosti si vyžadujú zlepšenie.

Prenosná laserová gravírovačka Longer Nano chce používateľom poskytnúť väčšiu flexibilitu pre presné gravírovanie a rezanie kedykoľvek a kdekoľvek. K dispozícii je v dvoch modeloch s výkonom 450 nanometrového lasera, a to buď 6 alebo 12 wattov. Silnejšia verzia sa môže pochváliť rýchlosťou gravírovania až 2200 milimetrov za sekundu a možnosťou rezania materiálov do hrúbky až 8,5 milimetra. 6-wattový model dosahuje rýchlosť gravírovania 600 milimetrov za sekundu a prereže 4 milimetre hrubý materiál. Oba modely si pritom poradia so širokým spektrom materiálov, ako je drevo, koža, kov, keramika, papier, plast, kameň či dokonca tkanina. Priložený nástavec navyše umožní gravírovanie aj zakrivených povrchov. Zariadenie sa ovláda prostredníctvom sprievodnej aplikácie, ktorá poskytne používateľom aj možnosti intuitívneho prispôsobenia kreatívnych projektov.