Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K projektor s tromi lasermi sa otáča a nakláňa pre ľahšie nastavenie

4K projektor s tromi lasermi sa otáča a nakláňa pre ľahšie nastavenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínski výrobca inteligentných projektorov JMGO oznámil aktualizáciu minuloročných modelov projektorov s trojitým laserom série N1. Nové modely N1S Ultra a N1S majú praktický stojan, ktorý uľahčuje polohovanie, a oba získali systém Google TV s natívnou službou Netflix.

Mnohé inteligentné projektory stále používajú systém Android TV v tej či onej podobe. Ten pôsobí trochu neohrabane v porovnaní s operačnou platformou Google TV, ktorá sa nachádza v novších modeloch, ako sú N1S Ultra a N1S. Rozhranie je intuitívnejšie, integrácia s obchodom Play oveľa tesnejšia a zážitok oveľa plynulejší.

Spoločnosti JMGO sa tiež podarilo pre svoje zariadenie získať oficiálnu licenciu od Netflixu a dokonca k tejto streamovacej službe zabezpečuje priamy prístup prostredníctvom tlačidla na diaľkovom ovládači Bluetooth. K dispozícii sú aj tlačidlá pre Amazon Prime Video a YouTube, spolu s prístupom k hlasovému vyhľadávaniu cez Asistenta Google.

Inteligentné projektory s trojitým laserom JMGO N1S a N1S Ultra.

Model N1S Ultra je vlajkovou loďou série a je vybavený rovnakým patentovaným svetelným zdrojom Microstructure Adaptive Laser Control ako jeho predchodca, kde červená, modrá a zelená farba majú každá svoj vlastný laser pre „realistické farby“ a jas 3 000 ANSI lúmenov pre potenciál sledovania pri zapnutom svetle.

Kontrastný pomer, presnosť farieb a podpora 110 % farebnej škály BT.2020, ako aj obsahu HDR10 zostávajú nezmenené, no spoločnosť predstavila technológiu Dynamic Light Speckle Reducer, ktorá je navrhnutá tak, aby riešila bežný problém zobrazovania v troj-laserových projektoroch. V tomto prípade znižuje laserové škvrny až o 97 %.

Inteligentné projektory s trojitým laserom JMGO N1S a N1S Ultra.

Inteligentný projektor s rozlíšením 4K UHD je vybavený rozhraním Wi-Fi 6 na rýchly internetový prístup k zábave prostredníctvom domáceho smerovača a má aj dva porty HDMI 2.1 (jeden so spätným zvukom) na pripojenie k počítaču, hernej konzole, streamovaciemu kľúču (ktorý možno napájať zo susedného portu USB) alebo špecializovaným zvukovým systémom.

Stojan podobný otočnému závesu sa môže otáčať až o 135 stupňov vertikálne a 360 stupňov horizontálne. To uľahčuje nastavenie, ktorému pomáha automatické nastavenie premietaného obrazu na korekciu lichobežníkového skreslenia a zaostrenia, ako aj prispôsobenie sa rozmerom plátna a vyhýbanie sa prekážkam. Stojan je určený aj na pohodlné prenášanie, hoci sa projektor stále bude musieť zapojiť do elektrickej zásuvky.

Inteligentné projektory s trojitým laserom JMGO N1S a N1S Ultra.

Spoločnosť JMGO sa rozhodla pre svoj vlastný zvukový systém v modeli N1S Ultra s certifikátom Dolby Audio / DTS. Tento model sa dodáva v čiernej farbe a predáva sa od budúceho mesiaca za cenu 2 499 USD (približne 2 303 EUR).

Zdá sa, že minuloročný model Pro bol vyradený, takže séria sa uzatvára okamžitým uvedením jednotky N1S. Projektor s rozlíšením Full HD využíva mnohé aktualizácie, ktoré sa nachádzajú v jeho súrodencovi Ultra, ale jeho troj-laserový zdroj svetla dosahuje maximálnu svietivosť 900 ANSI lúmenov. Tento projektor je teraz k dispozícii za cenu 999 USD (okolo 921 EUR).

Inteligentné projektory s trojitým laserom JMGO N1S a N1S Ultra.