Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Automatický stolný varič piva ho podáva ľadovo vychladené

Automatický stolný varič piva ho podáva ľadovo vychladené
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre väčšinu z nás je domáce varenie piva niečo, čo nechávame na iných, pretože to jednoducho vyzerá príliš komplikovane. Spoločnosť iGulu to chce zmeniť so svojím automatickým strojom na varenie piva iGulu S1.

Rovnako ako v prípade iných typov potravinových a nápojových pomôcok, aj S1 pracuje so súpravami vopred namiešaných ingrediencií špecifických pre daný systém. Základné zložky vo všetkých súpravách sú sladový extrakt, chmeľový extrakt a kvasnice.

Automatický stolný varič piva iGulu S1.

Používatelia jednoducho vyprázdnia práškový obsah do nádrže S1, spolu s 3,8 l filtrovanej vody. Potom vložia nádrž do stroja a následne priložia RFID štítok z balenia súpravy k čítačke na stroji. Tento štítok prenáša všetky údaje, ktoré S1 potrebuje vedieť o informáciách, ako je fermentačný tlak, teplota a čas.

Automatický stolný varič piva iGulu S1.

Jednoduchým stlačením tlačidla potom spustíte proces varenia piva. Podľa spoločnosti iGulu by malo trvať približne jeden až dva týždne, kým bude pivo pripravené, v závislosti od faktorov, ako je typ piva. Akonáhle je pivo pripravené, je vychladené na ideálnu teplotu podávania, ktorá sa pohybuje od 3 ºC až 12 ºC. Používateľ ho potom nadávkuje do pohárov alebo voliteľných opakovane použiteľných tlakových fliaš pomocou integrovanej vzduchovej pumpy.

Automatický stolný varič piva iGulu S1.

Ak sa používa základné nastavenie, pivo by sa malo spotrebovať v relatívne krátkom čase, kým je ešte čerstvé. Použitie voliteľného adaptéra a fľaše CO2 od iného výrobcu však umožňuje, aby pivo zostalo čerstvé až 30 dní.

Pomocou aplikácie pre iOS / Android na bezdrôtovo pripojenom smartfóne môžu používatelia sledovať proces varenia alebo dokonca vytvárať vlastné recepty s ručne naprogramovanými parametrami varenia. Môžu sa tiež rozhodnúť variť ďalšie fermentované nápoje, ako je medovina, kombucha, jablčné víno a biele víno.

Automatický stolný varič piva iGulu S1.

Odnímateľná, umývateľná fermentačná nádrž S1 je vyrobená z nárazuvzdorného polyméru bez BPA častíc známeho ako Tritan. Navyše stroj akceptuje aj 3,8 litrové nádrže hotového piva tretích strán, ktoré jednoducho vychladí a načapuje.

Automatický stolný varič piva iGulu S1 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá podporou v sume od 299 dolárov (okolo 273 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 549 dolárov (asi 502 euro). Ak všetko pôjde podľa plánu v rámci už štedro financovanej kampane, prvé kusy by mali byť zasielané v decembri tohto roka.

Automatický stolný varič piva iGulu S1.