Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hrnček na kávu so senzorom zmení cestujúcich na baristov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre mnohých milovníkov kávy znamená cestovanie, že sa musia zaobísť bez svojej každodennej šálky obľúbenej kávy. Kávovar iKoffy GoBrew to chce zmeniť, pretože je navrhnutý tak, aby sa používatelia mohli na cestách stať vlastnými baristami.

Kávovar iKoffy GoBrew má podobu izolovaného hrnčeka s objemom 296 ml, ktorý komunikuje prostredníctvom Bluetooth s mobilnou aplikáciou pre operačné systémy iOS / Android v smartfóne používateľa.

Vodotesná elektronika v základni hrnčeka obsahuje obvodovú dosku, snímač tlaku, ktorý funguje ako váha, LED displej a nabíjateľnú 400 mAh lítiovú batériu. Jedno nabitie tejto batérie údajne vystačí na mesiac každodenného používania.

Cestovný hrnček na prípravu kávy iKoffy GoBrew.

Používatelia začnú výberom receptu z aplikácie, ktorá uvedie potrebnú hmotnosť kávových zŕn. Tieto zrná sa potom postupne pridávajú do hrnčeka, pričom na jeho displeji aj v aplikácii sa v reálnom čase zobrazuje ich zvyšujúca sa celková hmotnosť.

Po dosiahnutí požadovanej hmotnosti sa zrná prenesú do prenosného mlynčeka tretej strany, čo je síce ďalšia časť výbavy, ktorú si musí používateľ zabezpečiť sám. Jednou z možností je vziať si na cestu vopred namleté zrná, hoci to znamená, že by neboli čerstvo namleté pre každú porciu.

V každom prípade sa zrná po namletí vložia do odkvapkávača s filtrom, ktorý sa umiestni na vrch hrnčeka. Mal by fungovať akýkoľvek odkvapkávač, hoci ako voliteľné príslušenstvo je k dispozícii skladací model určený pre tento systém.

Cestovný hrnček na prípravu kávy iKoffy GoBrew.

Potom už stačí len pridať čerstvo prevarenú vodu. Tento proces opäť riadi aplikácia, ktorá sleduje faktory, ako je množstvo pridanej vody prostredníctvom jej hmotnosti a čas varenia. Používatelia, ktorí chcú inovovať, si môžu namiesto dodržiavania niektorého z receptov spraviť vlastný recept a uložiť si záznam svojich experimentov do aplikácie.

Samotný hrnček má dvojstenné telo z nehrdzavejúcej ocele s vonkajším smaltovaným povrchom a vnútorným keramickým obložením. Má tiež kónický vnútorný profil, ktorý je podľa spoločnosti iKoffy navrhnutý tak, aby „zlepšil tok kávy v šálke, zabezpečil jej rovnomernú distribúciu a napomohol uvoľňovaniu kávovej arómy a chuti“.

Cestovný hrnček na prípravu kávy iKoffy GoBrew.

Na vrchnej časti sa nachádza priesvitné polykarbonátové viečko, ktoré sa nasadzuje a odopína zo silikónového tesnenia, ktoré údajne vytvára 100 % tesnosť. Hrnček údajne rýchlo ochladí svoj tekutý obsah na teplotu 80 °C, ktorá nepáli v ústach, a potom ho udrží horúci až päť hodín.

Cestovný hrnček na prípravu kávy iKoffy GoBrew sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa všetko podarí tak ako má, za príspevok 87 USD (okolo 80 EUR) získate vlastný hrnček GoBrew. Skladací odkvapkávač stojí 19 USD (asi 17 EUR). Plánované maloobchodné ceny sú 149 USD, respektíve 30 USD (približne 136, respektíve 27 EUR). Dodávka by sa mala začať v novembri tohto roku.