Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ikonický streamovací reproduktor Zeppelin získal príchuť Pro

Ikonický streamovací reproduktor Zeppelin získal príchuť Pro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britský výrobca špičkových zvukových zariadení Bowers & Wilkins dal svojmu ikonickému prenosnému reproduktoru Zeppelin aktualizáciu Pro. Jednotka v tvare vzducholode je domovom vylepšených ovládačov, lepšej podpory pre streamovanie vo vysokom rozlíšení a niekoľkých lahôdok pre oči.

V roku 2007 sa spoločnosť Bowers & Wilkins otočila chrbtom k hranatým dizajnom audio zariadení pre niečo trochu odlišné. Nebolo to len nádherné, dizajn tvaru vzducholode umožnil výrobcovi B&W zabaliť do stredu veľkú basovú jednotku a umiestniť stredové meniče a výškové reproduktory na obe strany. Výsledkom bol maximálne uspokojivý zvukový výstup.

Prenosný reproduktor Zeppelin si však od milovníkov hudby vyžadoval načrieť hlbšie do peňaženky. Spoločnosť inovovala systém na bezdrôtový v roku 2011, s láskavým dovolením Apple Air, a v roku 2016 prišiel „luxusnejší hudobný box. Aktualizácie pokračovali, ale táto posledná je prvé vydanie modelu s prívlastkom Pro.

Prenosný streamovací reproduktor Bowers & Wilkins Zeppelin Pro.

V predĺženom vajíčku je pár 3,5-palcových stredových meničov, ktoré využívajú technológiu prevodníka pevného odpruženia spoločnosti Bowers & Wilkins, ktorá sa nachádza v jeho luxusných podlahových stojanoch. Tie údajne profitujú z otvorenejšieho zvuku vďaka zvýšenému tlmeniu kužeľa.

Titánové kupolové výškové meniče používané v reproduktoroch B&W série 600 sa dostali až k Pro. Sú umiestnené smerom k špicatým koncom a sú úplne izolované od vibrácií. To je pravdepodobne dobre vzhľadom na 6-palcový subwoofer, ktorý zo srdca jednotky duní na nízkej úrovni frekvencií. DSP jednotka tiež získava prepracované ladenie, „aby čo najlepšie využila potenciál týchto nových pohonných jednotiek“.

Prenosný streamovací reproduktor Bowers & Wilkins Zeppelin Pro.

Streamovanie melódií do Zeppelin Pro je možné cez AirPlay 2, Bluetooth s aptX Adaptive dekódovaním a Spotify Connect. Je tu podpora pre služby vo vysokom rozlíšení ako Deezer, Qobuz, TiDAL a ďalšie prostredníctvom sprievodnej aplikácie Music. Jednotka je tiež schopná prehrávania vo viacerých miestnostiach (multi-room) a môže byť použitá s inými edíciami Pro alebo zmiešaná s modelovým radom B&W Formation.

Táto ediícia ponúka výber z 15 farieb spodného podsvietenia, každá s vlastným ovládaním jasu, a telo je k dispozícii vo farbách Space Gray alebo Solar Gold. Edícia streamovacieho reproduktoru Zeppelin Pro sa už predáva za prémiovú cenu 799 dolárov (približne 737 euro).

Prenosný streamovací reproduktor Bowers & Wilkins Zeppelin Pro.