Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vertikálny gramofón robí točiaci vinyl stredobodom obývačky

Vertikálny gramofón robí točiaci vinyl stredobodom obývačky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci streamovanie predstavuje veľkú časť našej spotreby hudby v súčasnosti, v posledných rokoch rastie popularita vinylových platní. Ak chcete, aby váš gramofón pri hraní vynikol vo vašej obývačke, prečo ho nepostaviť na vertikálny gramofón Fuse Audio GLD?

Vertikálne gramofóny prinášajú pútavý spôsob, ako prehrávať nové a staré hudobné zbierky. Namiesto položenia vinylovej platne naplocho na tanier, ako by ste to urobili s väčšinou gramofónov, sa spoločnosť Fuse Audio rozhodla zdvihnúť gramofón tak, aby sa vinylová platňa mohla otáčať vo vzpriamenej polohe čelom k publiku.

Vertikálny gramofón Fuse Audio GLD.

Toto samozrejme nie je nová myšlienka a GLD nie je prvým vertikálnym vydaním spoločnosti, ale predchádzajúce jednotky Fuse majú integrované reproduktory. Táto nová príchuť prichádza so samostatnými policovými reproduktormi. Ako predtým, vinyl podľa výberu je pripevnený k vertikálne orientovanej podložke poháňanej pásom.

Rýchlosť prehrávania je možné nastaviť na 33, 45 alebo 78 otáčok za minútu a „precízne skonštruované“ rameno končiace v kazete Audio Technica AT3600L manuálne umiestnenej do drážky. Spoločnosť Fuse Audio sľubuje rovnomerný tlak na celý rotujúci vinyl vďaka sile 3,5 g (± 0,5 g).

Vertikálny gramofón Fuse Audio GLD.

Tento mechanizmus je umiestnený na vrchole zafarbeného jaseňového podstavca so zlatým alebo čiernym zvýraznením a praktickou štrbinou vzadu na zobrazenie obalu albumu počas prehrávania. Jednotka je tiež domovom pre ovládanie rýchlosti prehrávania a hlasitosti spolu so vstavaným phono predzosilňovačom, pripojeniami reproduktorov, RCA linkovými výstupmi, aux in a Bluetooth párovaním. Takže systém sa postará aj o streamovanie hudby zo smartfónu.

Vertikálny gramofón Fuse Audio GLD.

Spolu so systémom bude dodaný pár podobne upravených 36-W regálových reproduktorov, pričom každý bude obsahovať zosilňovač triedy D, 4-palcový menič a 1-palcový výškový reproduktor. Integrované rozhranie Bluetooth hlavnej jednotky sa môže v prípade potreby pripojiť aj k Bluetooth reproduktorom.

Spoločnosť Fuse Audio spustila startup kampaň na portáli Kickstarter na financovanie produkcie GLD, kde príspevky v súčasnosti začínajú na sume 245 USD (okolo 226 EUR). Platia zvyčajné upozornenia týkajúce sa crowdfundingu, ale ak všetko pôjde podľa plánu, odhaduje sa, že odosielanie začne od januára 2025.

Vertikálny gramofón Fuse Audio GLD.