Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HX90 a WX500: Fotoaparáty do vrecka či kabelky

HX90 a WX500: Fotoaparáty do vrecka či kabelky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sony prináša dva nové cestovateľské fotoaparáty, ktoré vám toto leto zaručia výborné dovolenkové fotografie, jdená sa o najkompaktnejšie fotoaparáty vo svojej triede - Cyber-shot DSC-HX90 a DSC-WX500. Sú ľahké a konštruované pre jednoduchosť používania, pri zachovaní vysokej kvality fotografií.

Oba fotoaparáty disponujú optikou ZEISS Vario-Sonnar T*, 30 násobným zoomom a senzorom Exmor R CMOS s rozlíšením 18.2mp či BIONZ X procesor. Pre tradičného fotografa je tu HX90 s vysúvacím hľadáčikom OLED a kontrolným prstencom, ktorým sa ovláda zoom alebo ostrenie.

HX90 s ergonomickým úchopom sa pohodlne ovláda v každej situácií. Pre fotografov, ktorí chcú mať dokonalé selfies majú fotoaparáty HX90 aj WX500 180 stupňovú vyklápateľnú LCD obrazovku.

Sony HX90

Napriek vreckovej veľkosti ponúkajú HX90 a WX500 profesionálnu stabilizáciu obrazu v piatich osiach, ktorá zabraňuje rozmazávaniu obrazu pri natáčaní videa. Objektív ZEISS Vario-Sonnar T* s 30 násobným optickým zoomom alebo 60 násobným Clear Image zoomom garantuje ostrý a nabrúsený obraz či dokonale stabilizované Full HD videá.

Sony HX90

Senzor Exmor RTM CMOS s rozlíšením 18.2mp a procesorom BIONZ X™ sa stará o verné zobrazenie aj tých najjemnejších detailov, či už na slnečných plážach či v tmavších interiéroch.

Fotografovanie s HX90/HX90V je skutočnou radosťou a to aj vďaka hľadáčiku OLED Tru-finder. Fotografie sú čistejšie, farebnejšie a kontrastnejšie. Retušovanie už tiež nie je žiadny problém s novými funkciami Photo Creativity a Beauty Effect.

Sony WX500

Algoritmus rýchleho rozoznávania objektov navyše uľahčuje automatické ostrenie. Fotoaparát má aj vstavaný blesk pre zjednodušenie fotografovania v zlých svetelných podmienkach. Zdieľanie fotografií cez Wi-Fi a NFC je pri fotoaparátoch Sony samozrejmosťou.

Sony Cyber-shot™ HX90V využíva oproti HX90 funkciu GPS, ktorá automaticky zaznamenáva vašu polohu počas fotografovania či natáčania videa.

Sony WX500
Obal LCJ-HWA je dostupný v čiernej, hnedej alebo bledohnedej farbe. Koženkové telo obalu LCJ-HWA ochráni fotoaparát a funkčný dizajn zase umožní fotografovať či upravovať uhol displeja bez toho, aby ste museli fotoaparát z puzdra vytiahnuť.

Sony HX90

(Zdroj: Tlačová správa Sony)