Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA TecWatch: Technológie budúcnosti na veľkej ploche

IFA TecWatch: Technológie budúcnosti na veľkej ploche
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V septembri tohto roku sa v Berlíne otvoria brány výstavy IFA 2015, na ktorej vystavovatelia predvádzajú široké spektrum najnovších noviniek zo sveta technológií. V týchto dňoch prebieha stretnutie organizátorov s médiami a redakcia Techpedie.SK bola osobne pozvaná na toto stretnutie.

Súčasťou výstavy je aj sekcia IFA TecWatch, na ktorej sa stretávajú odborníci z celého sveta, ktorí predstavujú široký rad noviniek, tém a prác, ktoré sa zaoberajú víziami technológií budúcnosti a narastajúceho vplyvu Internet of Things na tieto technológie.

Okrem toho výstava v spolupráci s German Startup Association predstavuje formou súťaže zaujímavé zariadenia a technológie, ktoré vznikali s financovaním prostredníctvom start-up kampaní. Mnohé spoločnosti získali ocenenia za svoje projekty a zabezpečili si pozornosť investorov na národnej i medzinárodnej úrovni.

IFA TecWatch

Medzi tieto spoločnosti patrí napríklad:

Relayr so svojimi škálovateľnými senzorovými modulmi,
Platsurfing s aplikáciou, ktorá vyhľadáva pre elektrické vozidlá dobíjacie stanice,
Sonormed, s digitálnou zdravotnou aplikáciou Tinnitrax,
Tado so svojím jedinečným inteligentným riadením vykurovacích súprav,
SegFi, ktorý predstavil osobné systémy pre bezpečnosť a pohotovosť,
Innovative Mobility Automobile, ktorí pracujú na jednomiestnom elektro-vozidle,
a Medexo, ktorá zriadila internetovú platformu pre získanie iného lekárskeho názoru.

IFA TecWatch

Na tohtoročnom veľtrhu IFA 2015 bude toto partnerstvo TecWatch a German Startup Association pokračovať v ešte oveľa širšej miere na výstavnej ploche s rozlohou až 3000 m2. Už dnes je táto plocha z veľkej časti rezervovaná vystavovateľmi.

Tešiť sa tak môžeme napríklad na technológie z nemeckého inštitútu Fraunhofer, ktorý predstaví ďalšiu generáciu HbbTV, interaktívnu komunikáciu medzi televíziou a internetom, či nové audio kodeky, 3D zvuk pre slúchadlá alebo virtuálnu náhradu automobilu.

IFA TecWatch

Nemecká TV-Plattform sa zameria na druhú generáciu terestriálneho televízneho vysielania DVB-T2, ktoré sa v Nemecku dostane do komerčnej prevádzky v budúcom roku. Ďalšiu zaujímavou témou budú iste 3D tlačiarne, 3D skenery a softvér pre tieto zariadenia.

Malé a stredné spoločnosti budú vystavovať výrobky pre každodenné použitie, pri ktorých bude určite hrať dôležitú úlohu práve funkcionalita Internet of Things.

Veľtrh IFA 2015 sa bude konať od 4. do 9. septembra na výstavisku Berlin ExpoCenter City.

IFA TecWatch