Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ikawa: Domáca pražiareň kávy ovládaná cez smartfón

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre naozajstných nadšencov dobrej kávy je dôležité jej kvalitné spracovanie už pri pražení, a práve v ich kuchyni by si svoje miesto mohla nájsť domáca pražiareň kávy Ikawa. Tento digitálny spotrebič dokáže upražiť zelené kávové zrná do 3 až 10 minút s plnou kontrolou prostredníctvom vášho smartfónu či tabletu.

Kávové zrnká sa pražia patentovaným cyklónovým systémom a celý proces sa spúšťa jednoduchým stlačením tlačidla na zariadení. Proces je možné upraviť pomocou aplikácie pre mobilné zariadenia, ktorá beží na systémoch Android a iOS. Aplikácia obsahuje množstvo rôznych receptov, ktoré si môže používateľ vybrať pre spôsob praženia.

Ikawa, pražiareň kávy, domácnosť, kuchyňa, káva, Android, iOS, smartfón, tablet, technológie, aplikácia

Okrem toho sa s jej pomocou dá ovládať teplota pražiarne počas celého procesu praženia, či prúdenie vzduchu ku kávovým zrnám. Od zmeny týchto faktorov závisí odlišná chuť upraženej kávy. Ak máte chuť experimentovať, môžete skúšať vlastné kombinácie a s dobrým receptom sa môžete podeliť so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Výrobca zariadenia Ikawa tiež ponúka možnosť nákupu nepražených zelených zŕn priamo cez jeho distribúciu. To síce v našich končinách bude asi problém, ale ostatní používatelia pražiarne môžu získať zrná z obľúbených destinácií ako Burundi, Etiópia, Brazília a Guatemala. Spoločnosť tvrdí, že 10 percent z predaja poputuje do projektov, ktoré pracujú s farmármi. To by mohlo priniesť časom ešte vyššiu kvalitu kávových zŕn.

Ikawa, pražiareň kávy, domácnosť, kuchyňa, káva, Android, iOS, smartfón, tablet, technológie, aplikácia

Pražiareň kávy Ikawa sa momentálne o svoju pozornosť uchádza prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter a už teraz vyzbierali jej autori viac ako bola požadovaná suma. Po skončení kampane, v ktorej môžete túto pražiareň získať za 500 dolárov, by mala byť jej cena približne 750 dolárov plus 25 dolárov ako poštovné do Európskej únie. Prvé kusy by sa mali začať dodávať vo februári 2016.

Ikawa, pražiareň kávy, domácnosť, kuchyňa, káva, Android, iOS, smartfón, tablet, technológie, aplikácia