Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Reproduktor SoundTorch s tancujúcimi plameňmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

SoundTorch je prenosný Bluetooth reproduktor, ktorý k hudbe pridáva jedinečný vizuálny prvok vo forme plamienkov ohňa, ktoré doslova tancujú v rytme púšťanej skladby. Základom je špeciálna štvorcová doska na vrchnej strane reproduktora, ktorá má v sebe množstvo malých otvorov na vypúšťanie plynu.

Zvukové vlny z reprodukovanej hudby vo vysokých a nízkych frekvenciách určujú silu a šírenie plynu, ktorý prúdi cez diery. Výsledkom je zaujímavá vizuálna prezentácia plameňov, ktoré sa v rôznej intenzite objavujú a tancujú na povrchu reproduktora.

Prenosný reproduktor SoundTorch sa môže pripojiť na akékoľvek audio zariadenie vybavené Bluetooth pripojením. Vstavaná batéria pritom vydrží na jedno nabitie prehrávať hudbu z reproduktora až 12 hodín. Čo sa týka tekutej náplne, ktorá poháňa dosku s plameňmi, tak tá by mala vydržať 4 hodiny, kým ju bude potrebné znova naplniť.

Reproduktor, SoundTorch, prenosný reproduktor, Bluetooth, audio, hudba, plameň, oheň, start-up

Súčasťou je i mobilná aplikácia, s ktorou môže používateľ reproduktor ovládať na diaľku. K dispozícii je tiež možnosť nastaviť umelý oheň, ktorý horí aj keď sa neprehráva hudba.

S ohňom vo všeobecnosti treba narábať opatrne, preto aj toto zariadenie je vhodné až pre osoby staršie ako 18 rokov. Reproduktor je samozrejme vybavený bezpečnostnými prvkami. Automaticky sa vypne v prípade vysokej teploty, ak nezaznamená žiadny hudobný vstup alebo ak spadne na zem.

Reproduktor, SoundTorch, prenosný reproduktor, Bluetooth, audio, hudba, plameň, oheň, start-up, technológie

Tvorcovia zariadenia SoundTorch hľadajú prostriedky na výrobu prostredníctvom start-up kampane a v prípade úspechu je dodávka prvých zariadení naplánovaná na december 2016. S neskorším uvedením súvisí aj vybavenie potrebných povolení a schválení na regulačných úradoch.

Reproduktor, SoundTorch, prenosný reproduktor, Bluetooth, audio, hudba, plameň, oheň, start-up, technológie