Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Akčná videokamera SONY HDR-AZ1VR

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
31. 7. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najkrajšie spomienky z dovolenky aj s poriadnym adrenalínom nemusia len tak časom vyprchať, vďaka kamera SONY HDR-AZ1VR zostanú vždy živé a hodnoverné, ako by ste ich prežívali ešte raz. Kamera s malým a pritom výkonným telom sa hodí na všetky dôležité udalosti.

AZ1VR je totiž až o tretinu menšia ako predchádzajúce modely rady ActionCam. Oduševnení kameramani sa potešia formátu XAVC S s poriadnym dátovým tokom až 50 Mbps vo vysokom rozlíšení Full HD. Kamera bezproblémovo zvláda i vysokorýchlostný záznam so 120-timi snímkami za sekundu, čo často zvýši dramatickosť scény a pridá emócie.

Širokouhlým objektívom ZEISS Tessar kamera zachytí až 170 stupňov zorného poľa. Dostatočným štandardom je pritom už aj 120 stupňové snímanie. V takomto prípade je však zmenšenie zorného poľa kompenzované stabilizáciou obrazu, o ktorej si ešte povieme.

Systém kamery je dostatočne inteligentný a tak mu nevadí ani to, ak začnete nahrávať s kamerou povedzme aj v obrátenej polohe. Automaticky sa dokáže preklopiť do správnej snímacej pozície. O elimináciu otrasov obrazu sa stará už spomínaná elektronická stabilizačná technológia Steady Shot, ktorá zamedzí rozmazaniu pri rýchlom pohybe, napríklad aj počas jazdy vo vozidle.

HDR-AZ1VR je kamera skonštruovaná v ochrannej triede IPX4 a teda zvládne i náročnejšie prostredie. Je odolná voči vode, dažďu, snehu, prachu, nečistotám, ale aj náporu vetra. S dodávaným puzdrom sa pritom môže ponoriť do hĺbky 5 metrov. No a vstavaný stereofónny mikrofón dokáže zachytiť zvuk aj cez vodotesné puzdro.

Kameru a jej nastavenia je možné ovládať aj na diaľku. Poslúži na to diaľkový ovládač na zápästie Live-View Remote po prepojení cez rozhranie Wifi. Ovládač reaguje aj vtedy, keď je kamera pod vodou. Pre jej bežné ovládanie pritom slúžia bežné tlačidlá na bočnej strane krytu, citlivé i na dotyk v rukaviciach.

Kamera podporuje prenos dát cez Wifi a NFC. Zabudovaný GPS snímač poskytuje prehľad o mieste i čase zhotovenia záznamu, aj s ďalšími doplňujúcimi údajmi. Zariadenie podporuje formát kariet Memory Stick Micro alebo MicroSD, SDHC, prípadne SDXC s vysokým dátovým tokom. Na prenos súborov do počítača však môže poslúžiť aj konektor USB 2.0.

Poriadna výbava, váha len 48 gramov a nenápadné rozmery. To všetko predurčuje výkonnú dizajnovú kameru SONY HDR-AZ1VR v bielej farbe aj na cestovanie. A to nielen za dovolenkou, ale i za poriadnymi adrenalínovými zážitkami.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)