Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

AVDK 2015: Reproduktory DEVIALET a audio zostava Bowers & Wilkins

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bis Audio predstavila na výstave Audio, video a domáce kino 2015 reproduktory DEVIALET Phantom a audio reproduktorovú zostavu Bowers & Wilkins, konkrétne Model 802.

- „Tak mňa zaujalo takéto niečo, je to reproduktor, aj keď to tak možno nevyzerá na začiatku,“ pýta sa pán Ľubomír Straka, šéfredaktor, Techpedia.SK.

„Áno, jedná sa o DEVIALET Phantom s výkonom 750 Wattov a výkonnejší, ktorý máme zapojený v konfigurácii do sterea dvoch reproduktorov s výkonom 3000 Watt,“ reproduktory predstavuje pán Robert Kubínyi, Bis Audio.

- „Čiže môže fungovať aj jeden samostatne, aj pospájať do série?“

„Samostatne môžete nakonfigurovať jeden reproduktor, ktorý sa ovláda potom cez aplikáciu a jej rozhranie. Prípadne v zapojení do sterea.“

- „Multiroom systém vôbec žiaden problém?“

„Áno, v každej miestnosti môžete umiestniť jeden tento systém DEVIALET a pri konfigurácii si pomenujete jednotlivé miestnosti a ovládate tento celý systém.“

- „Výrobca uvádza 88 patentov. Taký najlepší?“

„Najdôležitejší patent je samotná konštrukcia, ktorá absorbuje všetky frekvencie, ktoré vznikajú v samostatnom meniči a v samostatnom reproduktore. Tým pádom nedochádza k žiadnym vibráciám celej ozvučnice,“ vysvetľuje pán Robert Kubínyi, Bis Audio.

- „Tak takáto zostava má celkom pekný dizajn, ale určite aj dobre hrá. O čo teda ide?“

„Toto je konkrétne vlastne vlajková loď tradičného britského výrobcu Bowers & Wilkins. Model 802, ktorý je už vlastne treťou modifikáciou tejto veľmi úspešnej reproduktorovej sústavy,“ zostavu predstavuje pán Stanislav Martinek, Bis Audio.

- „Tá 800-vka tá je taká symbolická, vraj je to 800 zmien. Tak poďme si ich vymenovať.“

„Možno aj viacej. Ja by som skôr začal opačne. Že jediná zmena, ktorá sa tam neudiala je kalota výškového reproduktoru, ktorá ostáva diamantová.“

- „Ale vy držíte niečo v ruke, takže tam bude tiež asi nejaká zmena?“

„Áno. Toto je možno na výzor veľmi podstatná zmena, lebo väčšinou sme tohto výrobcu spojovali so žltou farbou kevlarovej membrány. Tento materiál, ktorý výrobca nazýva Continuum by mal vykazovať ďaleko kvalitnejšie vlastnosti, ktoré sú potrebné pre vyžarovanie tohto reproduktoru.“

- "Asi treba trošku väčšiu obývačku?“

„Samozrejme môžete mať aj väčšiu obývačku. Každopádne v sérii je aj niekoľko ďalších modelov, ktoré majú podobný výzor a sú určené potom do menších priestorov,“ uzatvára pán Stanislav Martinek, Bis Audio.