Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon: Nové kompakty typu bridge - PowerShot SX540 HS a SX420 IS

Canon: Nové kompakty typu bridge - PowerShot SX540 HS a SX420 IS
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon predstavila nové modely PowerShot SX540 HS a PowerShot SX420 IS, a rozširujte tak svoj produktový rad kompaktných fotoaparátov PowerShot o dva nové modely typu bridge so superzoomom.

Výkon obrazového procesora DIGIC 6 a snímača CMOS s rozlíšením 20,3 megapixelov zaisťuje, že všetky snímky zachytené novým fotoaparátom PowerShot SX540 HS sú mimoriadne čisté. Vďaka vysokocitlivému snímaču sú úžasné aj zábery, ktoré používatelia odfotia v zhoršených svetelných podmienkach.

Canon PowerShot SX540 HS sa môže pochváliť 50-násobným optickým zoomom, ktorý umožňuje maximálne priblíženie k snímanej akcii a zvládne zachytiť aj zložité detaily. Používatelia majú k dispozícii aj technológiu ZoomPlus, ktorá umožňuje zdvojnásobenie hodnoty zoomu bez straty rozlíšenia – mimo dosahu nového modelu tak nie je vôbec nič, či už ide o zábery vzdialených budov alebo o snímky zo vzdialených častí štadióna.

Súčasťou nového modelu je aj vylepšený asistent pri výbere kompozície počas zoomu, ktorý využíva stabilizáciu obrazu, a zaisťuje tak presné sledovanie aj pri veľkej hodnote priblíženia. Jednoducho stačí vybrať objekt záujmu a fotoaparát ho inteligentne udrží v centre zorného poľa a zaostrený.

CES 2016, Canon, PowerShot, fotoaparát, kompaktný fotoaparát, bridge, SX540 HS, PowerShot SX540 HS, SX420 IS, PowerShot SX420 IS, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

Používatelia určite ocenia aj ultra širokouhlý objektív s ohniskovou vzdialenosťou 24 mm, vďaka ktorému môžu do každého záberu zakomponovať oveľa viac obsahu – napríklad pri fotografovaní panoramatických snímok miest alebo širokouhlých záberov krajiniek. Canon PowerShot SX540 HS je teda ideálny fotoaparát na zdieľanie spomienok z ciest s priateľmi aj rodinou.

Nový fotoaparát využíva stabilizáciu obrazu s päťosovým dynamickým režimom, ktorý začínajúcim kameramanom pomáha pri zabezpečení stability záberov pri nakrúcaní v pohybe, a to aj v prípade formátu MP4 s rozlíšením Full HD. Vďaka režimu Story Highlights navyše používatelia nemusia príliš rozmýšľať o samotnom nakrúcaní – PowerShot SX540 HS inteligentne vyberie fotografie a videozábery z rovnakého časového obdobia alebo tie, ktoré obsahujú určité osoby, a vytvorí z nich spomienkový film. Používatelia môžu výsledok veľmi jednoducho prezerať aj zdieľať.

Canon PowerShot SX420 IS sa vo svojom kompaktnom tele môže pochváliť 42-násobným optickým zoomom, technológiou ZoomPlus a ultra širokouhlým objektívom. Vďaka týmto vlastnostiam je nový PowerShot ideálnym fotoaparátom na zachytenie každej príležitosti a na tvorbu širokej škály výstupov – od každodenných snímok až po úžasné cestovateľské fotografie.

Spojenie 20-megapixelového snímača s obrazovým procesorom DIGIC 4+ umožňuje dosiahnuť vysokú kvalitu výstupov bez akýchkoľvek kompromisov. Fotografie ani filmy v rozlíšení HD navyše nie sú vďaka inteligentnej stabilizácii obrazu nikdy rozmazané a vždy obsahujú všetky detaily.

CES 2016, Canon, PowerShot, fotoaparát, kompaktný fotoaparát, bridge, SX540 HS, PowerShot SX540 HS, SX420 IS, PowerShot SX420 IS, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

K dispozícii je aj široká škála kreatívnych filtrov vrátane efektu miniatúry a rybieho oka, ktoré umožňujú okamžité vytváranie jedinečných kreácií. Úplne bezproblémové je aj prezeranie filmov a fotografií, a to vďaka displeju LCD s uhlopriečkou 7,5 cm (3,0 palce). Nechýba ani ergonomická rukoväť, ktorá umožňuje pevné držanie fotoaparátu a zaisťuje stabilitu v akejkoľvek situácii.

Nové fotoaparáty podporujú Wi-Fi aj NFC, ktoré výrazne zjednodušujú prepojenie s kompatibilnými inteligentnými telefónmi, tabletmi aj zariadeniami na ukladanie fotografií, ako je Canon CS100 – spojenie Wi-Fi je možné nadviazať stlačením jedného špeciálneho tlačidla. Zdieľanie výstupov aj vzdialené ovládanie fotoaparátu vrátane diaľkového fotenia je skutočne veľmi jednoduché, rovnako ako samotné fotografovanie.

V prípade oboch modelov majú používatelia k dispozícii aj funkciu Image Sync, ktorá umožňuje ihneď po nadviazaní pripojenia k internetu uskutočniť automatické zálohovanie fotografií aj filmov do cloudových služieb, ako je Canon irista alebo Google Drive. Vďaka tejto funkcii nemusia mať používatelia žiadne obavy o výsledky svojej práce.