Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera Sony UMC-S3C nakrúca 4K videá aj v poriadnej tme

Kamera Sony UMC-S3C nakrúca 4K videá aj v poriadnej tme
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sony predstavila doteraz najmenšiu full frame kameru s názvom UMC-S3C, ktorá v sebe kombinuje video záznam v rozlíšení 4K so schopnosťou najvyššej citlivosti pri nakrúcaní videí v slabých svetelných podmienkach vo svojej triede. Ľahké telo je kompatibilné s E-mount objektívmi a eliminuje potrebu sieťových káblov v rozšírenom mobilnom použití.

Okrem rozlíšenia 4K pre videozáznam je full frame snímač Exmor chopný zachytiť 12 megapixlové fotografie bez zásahu používateľa. Podľa Sony dáva kamere kombinácia detailnej reprodukčnej techniky, zvýšenej redukcii šumu, vysoko rýchlostnej uzávierky a citlivosti ISO od 50 do 409 600 schopnosť nakrúcať čisté a ostré videá v prostredí blížiacom sa čierno čiernej tme.

Slot pre pamäťovú kartu je nastavený pre dlhodobé nahrávanie, pričom Sony odhaduje až 125 minút videozáznamu v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Nainštalovaná 64 GB karta podporuje formát XAVC S a umožňuje 4K nahrávanie rýchlosťou 100 Mbps. Zábery sa dajú prehrať spätne na počítači alebo v živom náhľade cez HDMI.

kamera, Sony, 4K, Exmor, HDMI, XAVC S, UMC-S3C, full frame, technológie, novinky, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy, inovácie

Hoci Sony neudáva žiadne rozmery novej kamery, tvrdí, že UMC-S3C je najkompaktnejšou full frame kamerou z portfólia spoločnosti. Telo kamery má hmotnosť iba 400 gramov.

Kamera UMC-S3C je so svojimi funkciami vhodná pre nakrúcanie napríklad voľne žijúcich živočíchov, mapovanie a prieskum rôznych udalostí a ďalšie. Kamera Sony UMC-S3C sa začne predávať v USA v auguste tohto roku. Jej cena zatiaľ nebola špecifikovaná.

kamera, Sony, 4K, Exmor, HDMI, XAVC S, UMC-S3C, full frame, technológie, novinky, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy, inovácie