Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Master Enhancer prináša vylepšený hudobný zážitok pre akékoľvek slúchadlá

Master Enhancer prináša vylepšený hudobný zážitok pre akékoľvek slúchadlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina dostupných DAC zosilňovačov pre slúchadlá v podstate len zvyšuje hlasitosť signálu, no malé zariadenie s názvom m.e. (Master Enhancer) je navrhnuté tak, aby bol reprodukovaný zvuk v slúchadlách objemnejší, jasnejší a zrozumiteľnejší bez ohľadu na to, aké slúchadlá k nemu pripojíte.

Zariadenie m.e. s rozmermi 43 x 28 x 16 milimetrov sa na jednom konci pripája k zdroju prehrávania hudby a na druhom konci sa do neho zapoja slúchadlá. Jeho cieľom je zvýšenie hlasitosti zdroja zvuku bez žiadneho šumu a hučania na pozadí a zároveň rozširuje stereofónny obraz a vylepšuje inštrumentálnu definíciu. Signál sa zmiešava s integrovaným procesorom, pričom reprodukovaná hudba znie celkovo oveľa lepšie a jasnejšie. Zvyšujú sa všetky frekvencie, nielen basy.

m.e. (Master Enhancer) je drobné zariadenie, ktoré hudbu v slúchadlách nielenže zosilní, ale je aj pridá na objeme a čistote

Drobné zariadenie m.e. má elegantný hliníkový kryt s chrómovou úpravou a odnímateľným príveskom na kľúče. Jeho devízou je jednoduchosť ovládania prostredníctvom jediného tlačidla, ktoré sa používa na zapnutie a vypnutie zariadenia, nastavenie časovača a nastavenie uberania alebo zvýšenia úrovne zosilňovača. Ovládacie prvky ako je ekvalizér či nastavenie hlasitosti nie sú podľa autorov potrebné, nakoľko zariadenie je vyladené na to, čo by malo ľudské ucho počuť, pokiaľ ide o zvukové spektrum.

Vývojári m.e. navrhli špičkovú technológiu pre vylepšenú reprodukciu zvuku v slúchadlách, ktorá je ukrytá v elegantnom tele

Ďalšou výhodou je aj výdrž zabudovanej lítium-iónovej batérie. Podľa autorov môžu používatelia počúvať obľúbené skladby v novom rozmere až 80 hodín za každých 15 minút nabíjania cez USB port. Batéria sa pritom automaticky odpája po vybratí slúchadiel zo zariadenia.

Zariadenie m.e. je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa bude dať získať za finančnú podporu v sume 49 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a výroba pôjde podľa plánov, prvé kusy by podporovateľom kampane mali byť zasielané v decembri tohto roku.

Za všetkým stojí maličký procesor, ktorý v zariadení m.e. zmiešava signál a zvyšuje všetky frekvencie