Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica vytvorila instantný retro fotoaparát Sofort

Leica vytvorila instantný retro fotoaparát Sofort
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už pred niekoľkými rokmi boli instantné fotoaparáty s okamžitou tlačou snímok zastarané, respektíve vyšli z módy. No v dnešnej dobe takéto kúsky priťahujú používateľov svojim retro nádychom a tak sa k ďalším výrobcom, ktorí oprášili túto technológiu, pridáva aj spoločnosť Leica s novým instantným fotoaparátom Sofort.

Fotoaparát Leica Sofort je kvalitným kúskom, ako sa aj od tejto značky dalo očakávať, pričom ide o vôbec prvý instantný fotoaparát vyrobený spoločnosťou Leica. Zaujímavý dizajn obdĺžnikového tela v oranžovej, mätovo zelenej či bielej farbe by určite mohol pritiahnuť fanúšikov instantných fotoaparátov.

Spoločnosť Leica vydala svoj vôbec prvý instantný fotoaparát Sofort

Prednej strane fotoaparátu dominuje objektív Hektor s ohniskovou vzdialenosťou s ekvivalentom 34 milimetrov. Fotoaparát disponuje tromi ostriacimi krokmi, Makro pre fotografovanie predmetov vo vzdialenosti 0,3 až 0,6 metra, Close pre objekty vo vzdialenosti 0,6 až 3 metre a Far pre objekty vo vzdialenosti 3 metre a viac.

Fotoaparát Leica Sofort je vybavený objektívom Hektor

Čo sa týka fotografických režimov, nájdu sa tu aj také, ktoré nie sú bežné vo väčšine instantných fotoaparátoch. Patrí medzi ne režim Automatic, People and Party, Action and Sports, Bulb, Macro, Self-timer, Double exposure a Selfie. V poslednom menovanom pomáha obdĺžnikové zrkadlo na prednej strane fotoaparátu pre získanie dobrého záberu autoportrétu.

Instantný fotoaparát Leica Sofort poteší fanúšikov svojim retro dizajnom a možnosťou okamžitej tlače fotografií

Fotoaparát Sofort meria 124 x 94 x 58 milimetrov a váži 305 gramov. Na zadnej strane sa vedľa zabudovaného LCD displeja nachádza stĺpec ovládacích tlačidiel. Fotoaparátu nechýba ani vstavaný blesk pre fotenie v horších svetelných podmienkach. Batéria by mala vydržať pre odfotenie približne 100 fotografií na jedno nabitie.

Instantný fotoaparát Leica Sofort má na zadnej strane LCD displej s fyzickými ovládacím tlačidlami

Fotoaparát Sofort používa film Instax Mini, no Leica ponúka aj svoje vlastné farebné a monochromatické filmy pre okamžité fotografie. Obe možnosti vytlačia snímky orámované v teplom odtieni smotanovej farby pre dosiahnutie nostalgického charakteru fotografií.

Instantný fotoaparát Leica Sofort bude dostupný od novembra za cenu 215 libier. Monochromatický film v balení 10 kusov bude stáť 11 libier, zatiaľ čo farebný variant v balení po 10 kusov bude za cenu 9,50 libier, alebo za cenu 15,50 libier za balenie s 20 kusmi.

Instantný fotoaparát Leica Sofort bude dostupný v troch farebných prevedeniach