Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony púta pozornosť s vylepšeným piko projektorom MP-CL1A

Sony púta pozornosť s vylepšeným piko projektorom MP-CL1A
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok uviedla japonská Sony piko projektor MP-CL1 a takmer o rok neskôr sa urobila táto spoločnosť niekoľko vylepšení a predstavila nový piko projektor s označením MP-CL1A. Ten sa môže pochváliť rovnakými vreckovými rozmermi ako predchádzajúci model, no aj niekoľkými novými funkciami, vrátane Bluetooth pripojenia a automatického laserového ostrenia.

Projektor Sony MP-CL1A je navrhnutý tak, aby sa dal ľahko prenášať vo vrecku alebo kabelke. Kompaktné telo má rozmery 15 x 7,6 x 1,3 centimetra a váži len 210 gramov. V miniatúrnom balení pritom dokáže projektor premietať obraz s uhlopriečkou až do 120 palcov a to zo vzdialenosti 3,7 metra. Pri minimálnej vzdialenosti 1,2 metra od premietacej plochy vykúzli nový projektor obraz z uhlopriečkou 40 palcov.

Sony predstavila nové piko projektory MP-CL1A v dvoch farebných prevedeniach

Technológia Laser Beam Scanning umožňuje projektoru premietať zaostrený obraz bez ohľadu na to, ako ďaleko je umiestnený od premietacej plochy, v danom rozsahu. Dokáže si udržať kvalitu obrazu aj cez zakrivené a nerovné povrchy. Piko projektor premieta v rozlíšení 1920 x 720 bodov pri kontrastnom pomere 80000 : 1.

Projektor MP-CL1A je poháňaný batériou s kapacitou 3400 mAh a môže byť tiež použitý ako power banka pre nabíjanie mobilného zariadenia cez USB konektor. Vzhľadom na to, že na plné nabitie poskytne iba dve hodiny sledovania, to asi nebude často používaná funkcia.

Piko projektor Sony MP-CL1A má kryt objektívu, ktorý môže slúžiť aj ako stojan

Medzi nové funkcie projektora patrí okrem laserového ostrenia aj audio výstup do bezdrôtových slúchadiel alebo reproduktorov prostredníctvom technológie Bluetooth. Používateľ môže k projektoru pripájať prehrávače médií cez Wifi, HDMI alebo MHL. Medzi novinky patrí aj výklopný kryt objektívu, ktorý slúži ako stojan, puzdro pre uskladnenie projektoru počas prenosu, alebo možnosť výberu zlatej farby namiesto štandardnej čiernej.

Piko projektor Sony MP-CL1A bude dostupný od októbra za cenu 400 dolárov.

Piko projektor Sony MP-CL1A je vybavený Bluetooth pripojením a technológiou automatického laserového ostrenia obrazu