Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých noviniek z výstavy Photokina 2016

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne mnohí nadšenci akčných kamier čakali na to, čo sa bude diať v dielni známeho amerického výrobcu GoPro. Až výstava Photokina však priniesla rozuzlenie. Na svete je tak nie len nová edícia kamier Hero 5, ale k nej aj nové aktívne príslušenstvo. V prvom rade dron so stabilizátorom, o ktorom sa veľa hovorilo, ale až teraz dozrel čas na jeho uvedenie.

GoPro okrem akčných kamier Hero 5 predstavila návštevníkom výstavy Photokina aj svoj nový dron Karma so skladateľným podvozkom a vrtuľami. Ten môže niesť čerstvé kamery Hero 5 alebo staršie modely Hero 4. Dron Karma dosahuje maximálnu rýchlosť okolo 56 kilometrov za hodinu a dokáže vyletieť až do výšky 4,5 kilometra.

O hladké zábery sa pritom postará trojosový stabilizátor kamery. Ten sa dá odmontovať a pripevniť ku krátkej tyči Karma Grip. Používateľovi môže takto poslúžiť aj ako motorický ručný stabilizátor akčnej kamery GoPro Hero. K dronu partí samozrejme aj diaľkový ovládač Karma Remote, ktorý je okrem ovládacích nástrojov vybavený aj integrovaným dotykovým displejom s rozlíšením 720p.

Na výstave Photokina 2016 bol prvýkrát oficiálne predstavený dron GoPro Karma

Spoločnosť Leica sa rozhodla oživiť myšlienku instantných fotoaparátov s okamžitou tlačou snímok a predstavila nový kúsok pod príznačným nemeckým názvom Sofort, čiže „Ihneď“. Ten okrem zaujímavého dizajnu obdĺžnikového tela prináša tri nastavenia zaostrovania Macro, Close a Far, ktoré uľahčujú ostrenie objektov podľa ich vzdialenosti od fotoaparátu. Leica Sofort disponuje rôznymi fotografickými režimami, medzi ktorými nechýba ani populárne Selfie.

To, že instantná fotografia zažíva svoju renesanciu, dokazuje aj štýlový fotoaparát Impossible I-1. Ten dostal do výbavy 5 bodový automatický systém ostrenia, odnímateľný optický hľadáčik a pokročilý kruhový blesk s 12timi LED diódami, ktorý lemuje objektív fotoaparátu. Nechýba ani bezdrôtové pripojenie prostredníctvom Bluetooth Low Energy 4.0.