Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých noviniek z výstavy Photokina 2016 - 2.časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi širokou verejnosťou je japonská firma Sigma známa prevažne ako výrobca objektívov, no zainteresovaní vedia, že jej vývojári skúšajú šťastie aj v oblasti digitálnych fotoaparátov. Na tohtoročnú výstavu Photokina si tak Japonci priniesli aj svoje nové technologické dieťa.

Medzi pomerne nové fotoaparáty, ktoré si mohli návštevníci výstavy Photokina aj vyskúšať, patrili tiež zaujímavé stroje od výrobcov Sigma a Ricoh.

Bezzrkadlový fotoaparát Sigma sd Quattro H je osadený špecializovaným snímačom Foveon X3, ktorý dokáže vytiahnuť rozlíšenie až na poriadnych 51 megapixelov. Je to možné vďaka kombinácii 19,6 megapixlovej hornej vrstve APS-C snímača a 25,5 megapixlovej vrstve snímača vo formáte APS-H. Fotoaparát má zabudovaný duálny displej, pričom menší displej slúži pre zobrazenie stavu, ako je počet zostávajúcich snímok, ISO a podobne.

Krátky prehľad zaujímavých noviniek z výstavy Photokina 2016 - 2.časť

Z dielne spoločnosti Ricoh pochádza 24 megapixlový DSLR fotoaparát Pentax K-70, ktorý je navrhnutý tak, aby dokázal odolať prírodným živlom, či už je to prach, voda alebo mráz. Pentax K-70 je vybavený hybridným systémom automatického ostrenia a technológiou pre stabilizáciu obrazu. Nechýba mu samozrejme ani podpora Wifi pre bezdrôtové prenosy snímok do počítača či mobilného zariadenia.

Ikona medzi výrobcami fotoaparátov, švédsky Hasselblad, sa rozhodol osláviť 75. výročie svojej existencie vydaním bezzrkadlového fotoaparátu stredného formátu X1D a priniesol si ho aj na Photokinu. Vo svojom tele ukrýva veľký 50 megapixlový CMOS snímač, ktorý je ako stvorený pre snímanie záberov na profesionálnej úrovni. Fotoaparát X1D dostal do výbavy GPS, Wifi, ako aj rýchly port USB 3.0.