Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prehrávač RokBlok sa preháňa priamo po vynilových platniach

Prehrávač RokBlok sa preháňa priamo po vynilových platniach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Gramofóny sú tu s nami po celé desaťročia, no vo všeobecnosti stále nie sú dosť malé na to, aby sa dali jednoducho vložiť do batohu a mohli ste sa s nimi vydať na cesty. Vynilové platne majú stále svoje čaro pre viacerých nadšencov hudby a v dnešnom svete mobility by im mohol preto prísť vhod prenosný hudobný prehrávač RokBlok, ktorý jazdí priamo po povrchu platne v kruhoch.

Ako to všetko funguje? Zariadenie RokBlok, s telom vyrobenom z bambusu, sa aktivuje preklopením vstavanej páčky a položí sa na vynilovú platňu, ktorá musí byť umiestnená na hladkom rovnom povrchu. Používateľ umiestni RokBlok na okraj záznamu a nechá ho jazdiť na malých gumených kolieskach, ktoré ho poháňajú po povrchu, pričom ihla sleduje drážky v platni. Rýchlosť otáčok sa môže nastaviť na 33 alebo 45 otáčok za minútu. Gumené kolieska na zariadení pritom podľa slov výrobcu nepoškodia povrch vynilovej platne.

RokBlok je netradičný prenosný hudobný prehrávač pre vynilové platne

Hudba je prehrávaná cez zabudované reproduktory v zariadení RokBlok, no zvuk sa samozrejme bude pohybovať spolu s ním po stále sa zmenšujúcich kruhoch. Našťastie existuje možnosť bezdrôtovo spárovať RokBlok prostredníctvom Bluetooth prenosovej technológie so stacionárnymi reproduktormi alebo so slúchadlami, čím používateľ získa lepšiu kvalitu zvuku.

Zastaviť prehrávanie a vypnúť RokBlok sa dá jednoducho tým, že používateľ zamáva rukou nad hornou časťou zariadenia, čo spustí páčku dozadu nadol. Zabudovaná batéria poskytne dostatok energie pre štyri hodiny prehrávania a do plnej kapacity sa nabije počas jednej, dvoch hodín.

RokBlok prehráva hudby priamo počas pohybu na gumených kolieskach po vynilovej platni, no dá sa bezdrôtovo prepojiť s iným reproduktorom či slúchadlami

Toto netradičné zariadenie je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter a hoci zostáva do konca kampane ešte 46 dní, už teraz sa podarilo vyzbierať viac, ako bola požadovaná suma 50 000 dolárov. RokBlok sa dá získať finančnou podporou v sume 69 dolárov, pričom plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 99 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, RokBlok by mal byť k dispozícii v priebehu septembra 2017.

Prehrávač RokBlok by podaľ slov výrobcu nemal poškodiť povrch platne pri jej prehrávaní