Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický vysávač Samsung VR7000 s hlasovým ovládaním cez Amazon Echo

Robotický vysávač Samsung VR7000 s hlasovým ovládaním cez Amazon Echo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics na CES 2017 predstaví svoj najnovší robotický vysávač Powerbot VR7000, ktorý je nielen o 28 percent štíhlejší, ako predchádzajúce robotické vysávače od Samsungu, ale tiež je ho možné ovládať pomocou hlasových príkazov cez inteligentný reproduktor Amazon Echo.

Robotické vysávače sa stali užitočnými pomocníkmi v domácnostiach, no majitelia majú stále tendenciu ich sledovať pri práci, pretože nie vždy sa dostanú napríklad pod posteľ či skriňu a ani zákerné rohy nie sú ich silnou stránkou. Podľa Samsungu nový robotický vysávač VR7000 rieši tieto problémy tak, že sa zameria na čistenie ťažko prístupných miest.

Spoločnosť Samsung predstaví na CES 2017 nový robotický vysávač Powerbot VR7000

K tomu mu dopomáha jeho výška iba 97 milimetrov a prachové chuchvalce spod mnohých druhov nábytku vysaje s použitím 20 wattového sacieho výkonu. K čisteniu rohov dopomáha funkcia Edge Clean Master, ktorá umožní robotickému vysávaču sa dostať so svojou 288 milimetrovou kefou do vzdialenosti 15 milimetrov od steny. Funkcia Intelligent Power Control reaguje na meniaci sa typ povrchu tak, že automaticky nastaví najvhodnejší sací výkon robotického vysávača.

Robotický vysávač Samsung Powerbot VR7000 pre navigáciu využíva technológie Visionary Mapping Plus a FullView Sensor 2.0. Podľa výrobcu to umožňuje vysávaču mapovať a zaznamenať kontúry miestnosti pre efektívnejšie čistenie. Tiež sa môže zamerať na znečistené prostredie a dokáže detegovať a vyhýbať sa prekážkam.

Robotický vysávač Samsung Powerbot VR7000 sa dá ovládať hlasovými príkazmi prostredníctvom roproduktoru Amazon Echo

VR7000 môže používateľ ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie, no robotický vysávač je tiež kompatibilný s reproduktorom Amazon Echo. Vďaka tomu vie používateľ zadávať príkazy vysávaču vlastným hlasom.

Nový robotický vysávač Samsung Powerbot VR7000 získal ocenenie CES Innovation Award 2017 a bude dostupný k videniu na veľtrhu CES 2017. Cena ani dostupnosť zatiaľ neboli oznámené.