Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI predstavuje na CES 2017 nové produkty a doplnky

DJI predstavuje na CES 2017 nové produkty a doplnky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI prezentuje na veľtrhu CES 2017 v Las Vegas nový produkt Osmo Mobile Silver spolu s doplnkami, mapujúcu aplikáciu a limitovanú edíciu dronu Phantom 4. Okrem toho sa výrobca pochválil aj dvomi zo svojich variantov CrystalSky monitorov.

Ručný stabilizátor Osmo Mobile Silver a záves Zenmuse M1

 

Po minuloročnom úspechu ručného stabilizátora Osmo Mobile pre nakrúcanie videí so smartfónmi sa DJI rozhodlo vydať novú verziu stabilizátora s názvom Osmo Mobile Silver, ktorý je zostrojený z kvalitných materiálov s dôrazom na ergonomický dizajn. S použitím mobilnej aplikácie DJI GO môžu používatelia automaticky sledovať nakrúcaný objekt, vytvárať pohyblivé časozberné videá, či dramatické zábery s dlhou expozíciou. Nechýba možnosť vytvárania panorám a funkcia pre živé vysielanie na sociálnych sieťach.

Osmo Mobile Silver

Ručný stabilizátor Osmo Mobile Silver udrží zábery nakrúcane mobilom plynulé a stabilné aj počas pohybu. S použitím režimu Beautify získajú videá profesionálny nádych. Osmo Silver Mobile tiež spolupracuje s profesionálnou filmárskou aplikáciou, ktorá dáva tvorcom väčšiu flexibilitu a kreatívnu slobodu. Vysokokapacitná batéria pritom poskytne výdrž približne 4,5 hodiny.

S cieľom poskytnúť existujúcim majiteľom kamery s ručným stabilizátorom Osmo rovnaké podmienky vydáva DJI doplnok v podobe kardanového závesu Zenmuse M1. Vďaka nemu tak používatelia získajú možnosť pripojenia svojho smartfónu k ich rukoväti Osmo.

Ručný stabilizátor Osmo Mobile Silver bude stáť 299 dolárov, zatiaľ čo záves Zenmuse M1 sa bude predávať za 169 dolárov (bez rukoväte Osmo).

Zenmuse M1

Limitovaná edícia dronu Phantom 4 Chinese New Year Edition

 

Spoločnosť DJI si najala známeho ilustrátora a dizajnéra Martina Satia, ktorý zapracoval na návrhu dronu Phantom 4 určeného pre oslavu čínskeho Nového roku. Farebný dron má na sebe motív symbolizujúci bohatstvo a šťastie v čínskej mytológii. Autor pritom čerpal inšpiráciu zo štyroch základných prvkov prírody – vzduchu, ohňa, vody a zeme.

Dron Phantom 4 Chinese New Year Edition disponuje 4K kamerou s 3 osovou stabilizáciou, má pokročilé počítačové videnie a snímacie technológie. Jeho čas letu môže dosiahnuť až 28 minút.

Limitovaná edícia dronu DJI Phantom 4 Chinese New Year Edition bude stáť 1199 dolárov a bude sa predávať výhradne v obchodnej sieti Apple, DJI Flagship Stores, DJI Online Store a Tmalle DJI Store.

Phantom 4 Chinese New Year Edition

Aplikácia Ground Station Pro

 

DJI uvádza novú aplikáciu Ground Station Pro (alebo GS Pro) pre iPad, ktorá je určená pre profesionálov, ktorí potrebujú plánovať a riadiť autonómne lety dronov DJI. Vďaka jednoduchému rozhraniu sa dajú komplexné letové misie naplánovať len niekoľkými kliknutiami. Aplikácia je cielená pre zlepšenie pracovných postupov a zvýšenie efektivity v celom rade priemyselných odvetví, najmä v leteckom mapovaní, architektúre, poľnohospodárstve alebo energetike.

Funkcia 3D Map Area umožňuje dronu vytvárať efektívne dráhy letu po tom, čo jeho prevádzkovateľ určí svoje požadované letové zóny a parametre pre kameru. Dron potom sleduje túto trasu po celú dobu svojej misie. Zachytené dáta sa prostredníctvom softvéru pre 3D rekonštrukciu môžu premeniť na 3D generované mapy.

Aplikácia Ground Station Pro

Funckia Tap and Go Waypoint umožňuje vytvorenie 99 bodov v rámci jedného letu, pričom každý bod na trase môže mať až 15 po sebe idúcich akcií. Funkcia Virtual Fence zvyšuje bezpečnosť uzamknutím výšky a rýchlosti dronu vo vopred vymedzenom priestore. Ak sa dron blíži k virtuálnemu plotu, začne brzdiť a vznášať sa namieste, aby sa zabezpečilo, že zostane vo svojom letovom priestore.

Aplikácia GS Pro pre iPad je k dispozícii bezplatne na stiahnutie z App Store.

Monitory CrystalSky

 

S dôrazom pre exteriérové letecké snímanie sú monitory CrystalSky vybavené ultra jasným displejom, ktorý je dobre viditeľný aj na priamom slnku. Monitor je navrhnutý tak, aby dokázal bezproblémovo pracovať s aplikáciou DJI GO a poskytol operátorovi plnú kontrolu na prevádzkou dronu.

Maximálny jas 2000 cd / m2 displeja monitoru CrystalSky je viac ako štyrikrát jasnejší než majú bežné mobilné zariadenia. Detaily na displeji sú tak jasné, majú ostré a žiarivé farby, čo prináša kvalitu potrebnú pre doladenie kompozície záberov. Monitor podporuje dekódovanie videí vo formáte H.264 a H.265, čo umožňuje prehrávanie súborov rýchlosťou až 30, respektíve 60 snímok za sekundu.

Monitor CrystalSky

Dvojčlánková externá batéria s kapacitou 4920 mAh pritom poskytne monitoru dlhšiu prevádzkovú dobu s podporou rýchleho nabíjania. Externá batéria, ako aj monitor boli navrhnuté pre extrémne teploty. Dokážu tak pracovať aj pri teplotách do -20 ° C a s vnútorným chladiacim systémom si poradia s teplotou do výšky 40 ° C.

Monitor CrystalSky sa bude dodávať v dvoch veľkostiach so 7,85 a 5,5 palcovým displejom. S bežnou batériou dosiahne maximálnu prevádzkovú dobu 4-5 hodín, s použitím externej batérie je to 5-6 hodín. Cena a dostupnosť zatiaľ neboli oznámené.