Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný DSLR fotoaparát Pentax KP so stratosférickým ISO 819 200!

Kompaktný DSLR fotoaparát Pentax KP so stratosférickým ISO 819 200!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca fotoaparátov Ricoh predstavil novú kompaktnú digitálnu zrkadlovku Pentax KP, ktorá sa pýši schopnosťou snímať pri citlivosti ISO až do hodnoty 819 200. No ani v iných parametroch sa tento fotoaparát rozhodne nestratí.

Fotoaparát Ricoh Pentax KP získal podobný dizajn, ako model K1, no jeho telo je oveľa menšie, ako full-frame fotoaparáty Pentax. Do vienka získal nový grip, ktorý môže byť upravený tak, aby vyhovoval rôznym veľkostiam objektívu a ruky používateľa. Okrem toho je konštrukcia fotoaparátu zapečatená, a teda prachotesná. Podľa výrobcu by mal zvládať dobre pracovať aj v podmienkach s teplotami do -10 ° C.

Fotoaparát Ricoh Pentax KP dokáže snímať pri citlivosti ISO až do hodnoty 819 200

Vo vnútri KP sa ukrýva 24 megapixlový snímač CMOS, ktorý je schopný snímať s citlivosťou ISO až do astronomickej hodnoty 819 200. Využiť by ste to však mali iba v prípadoch, ak sa jedná o úplne poslednú možnosť, ale impozantným faktom zostáva, že to tento fotoaparát zvláda. Snímač pracuje v tandeme s novým päť osovým stabilizačným systémom pre redukciu chvenia, ktorý dostal názov SRII.

Fotoaparát Ricoh Pentax KP disponuje 24 megapixlovým CMOS snímačom a pätosovou stabilizáciou obrazu

K tomu sa pridáva technológia Pixel Shift Resolution, ktorá využíva stabilizačný systém fotoaparátu k pohybu obrazového senzora. Pixel Shift zosníma štyri samostatné snímky pred tým, ako ich zlúči do jednej s vysokým rozlíšením obrazu. Hoci hlavné špecifikácie fotoaparátu dokážu ohúriť, v niektorých oblastiach to nie je žiadna sláva. Nakrúcanie videa zvláda v rozlíšení 1080p a zamrzí aj použitie štandardného portu USB 2.0 pre prenos, pričom absentuje HDMI port pre priame pripojenie k televízoru.

Fotoaparát Ricoh Pentax KP bude dostupný od februára za cenu začínajúcu sa od 1099 dolárov.

Fotoaparát Ricoh Pentax KP má kompaktné telo, ktoré je odolné voči prachu a poradí si aj s nízkymi teplotami