Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

„Selfie“ dron Breeze sa dočkal vylepšenia v podobe živého prenosu videa

„Selfie“ dron Breeze sa dočkal vylepšenia v podobe živého prenosu videa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma Yuneec cieli svoj dron Breeze najmä na fanúšikov selfie záberov, ktorí sa viacej zaujímajú o fotografovanie ako o lietanie. Dron posiela zábery priamo do smartfónu používateľa, ktorý sa s nimi môže pochváliť na sociálnych sieťach. Teraz výrobca pridal dronu novú funkciu pre živý prenos videa, aby aj ostatní mohli okamžite vidieť, aké kúsky s dronom vyvádzate.

Dron Breeze vo svojej súčasnej podobe dokáže nakrúcať letecké zábery v rozlíšení 4K. Tie sa ukladajú na vloženú pamäťovú kartu alebo sa streamujú v rozlíšení 720p do mobilného zariadenia používateľa s operačným systémom iOS alebo Android, v ktorom beží aplikácia Breeze Cam.

Vďaka novej aktualizácii softvéru, však po novom môže aplikácia naživo vysielať zábery z dronu priamo na sociálne služby YouTube, Facebook, alebo iné platformy, ktoré sú kompatibilné s takzvaným protokolom Real-Time Messaging Protocol (RTMP).

Dron Breeze cieli najmä na fanúšikov leteckých selfie v 4K rozlíšení

Video je zaznamenané kamerou dronu v rozlíšení 720p, zatiaľ čo prenos zvuku je vyriešený pomocou mobilného zariadenia cez systém aplikácie. Ten umožňuje streamujúcemu používateľovi okamžite komunikovať so svojim publikom, no každý živý prenos bude zrejme čiastočne prerušovaný, nakoľko doba letu dronu Breeze je približne 12 minút.

Majitelia dronu Breeze si nové funkcie môžu pridať prostredníctvom aktualizácie softvéru pre aplikáciu Breeze Cam, ktorá je už práve teraz k dispozícii na stiahnutie.

Nová aktualizácia softvéru pre aplikáciu Breeze Cam prináša pre majiteľov dronu Breeze funkciu živého prenosu videa v rozlíšení 720p