Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SQ10: Prvý hybridný instantný fotoaparát vo štvorcovom formáte

SQ10: Prvý hybridný instantný fotoaparát vo štvorcovom formáte
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm predstavila nový fotoaparát instax SQUARE SQ10 ("SQ 10" ) s filmom v novom formáte "instax SQUARE Film", ktorý bude na trh uvedený 19. mája 2017. “SQ10” je prvým hybridným fotoaparátom vybaveným digitálnym obrazovým senzorom a technológou digitálneho spracovania obrazu, čo výrazne zvýši kvalitu obrazu ako i možnosť úpravy obrazu pred tlačou.

Tento nový system prenesie kvalitu instaxovej fotografie do ďalšej, vyššej úrovne a umožní fotografom pridať fotografiám viac kreativity a umeleckého výrazu, vďaka intuitívnemu rozhraniu vytvorenému špeciálne pre SQ10.

Vidiac príležitosť poskytnúť fotografom viac možností využitia fotoaprátu na okamžitú fotografiu, vyzbrojeného novými technológiami, ako nikdy predtým, rozhodol sa Fujifilm vytvoriť úplne nové zariadenie zamerané na štvorcový formát.

Instantný fotoaparát Fujifilm instax Square SQ10

Prednosti fotoaparátu instax SQUARE SQ10

 

1. Vylepšená obrazová kvalita, ktorá môže povýšiť “bežný záber ”na “umelecké dielko”

SQ10 je prvým hybridným fotoaparátom vybaveným digitálnym obrazovým senzorom a technológou digitálneho spracovania obrazu. Tieto technológie umožňujú zaznamenať jasnejšie zábery v zhoršených svetelných podmienkach (interiér, nočné scény) a zábery z krátkych vzdialeností už od 10cm vďaka automatickému nastaveniu expozície, detekcii ľudí a automatickému zaostrovaniu.

2. Rôzne možnosti úpravy záberov

Kombináciou troch základných nastavení – farebných filtrov s rôznymi efektmi, nastavenie vinetácie a jasu je možné dať výrazu fotografie celkom špecifickú atmosféru. Tieto základné nastavenia možno voliť pred fotografovaním alebo po odfotografovaní kompozície.

Instantný fotoaparát Fujifilm instax Square SQ10

3. Priateľské užívateľské rozhranie

Voliče a tlačidlá nastavení umiestnené v zadnej časti fotoaparátu a grafické rozhranie, umožňujú sledovať na LCD monitore aktuálny stav pri úprave záberu, vytvárajú pri práci s fotografiou pocit jednoduchosti a pohody od záznamu, cez úpravu až po tlač.

Od roku 1998, kedy boli fotoaparáty instax oficiálne uvedené na trh, sa tieto výrobky stretávajú s neobyčajným záujmom a dodnes sa ich na celom svete predalo viac ako 25 miliónov. Vďaka tomu sa stal instax v uplynulých rokoch svetovým lídrom na trhu s výrobkami umožňujúcimi okamžitú tlač fotografií.

Hlavné vlastnosti

 

Vysoká obrazová kvalita vďaka kombinácii digitálnych technológií a existujúcemu systému instax:

Nové technológie umožnili dosiahnuť lepšiu kontrolu nad jasom a možnosťou zaostrovania, čo je zreteľné na výstupoch z fotoaparátu.

Vysoká obrazová kvalita vďaka kombinácii digitálnych technológií a existujúcemu systému instax

Jednoduchá obsluha s LCD monitorom, voliče a tlačidlá na zadnej strane fotoaparátu:

Tri tlačidlá umiestnené v hornej časti kruhového voliča slúžia na voľbu 3 základných nastavení – desať rôznych filtrov, vinetácia (úprava svetla v okrajoch záberu) a nastavenie jasu. Spomínané úpravy možno kontinuálne sledovať na LCD monitore počas nastavovania kompozície záberu pred fotografovaním a počas úprav záberov pred tlačou (zoomovanie).

Jednoduchá obsluha s LCD monitorom, voliče a tlačidlá na zadnej strane fotoaparátu

Rôzne režimy fotografovania a kreatívne funkcie pre spracovanie obrazu na dosiahnutie plnej atraktivity štvorcového formátu fotografie:

Desať rôznych farebných a saturačných filtrov, účinok dramatických vinet, ktorý môže nastaviť intenzitu svetla obvodovej časti obrazu a nastavenie jasu - to sú tri hlavné funkcie SQ10 a umožňujú užívateľom zvýrazniť umelecký aspekt ich fotografie. Filtre sú vynikajúcim nástrojom, ktorý umožňuje užívateľom zvýšiť sýtosť farieb alebo pridať retro alebo vintage vzhľad fotografie.

SQ10 takisto ponúka funkciu zdvojenej expozície – dva zábery na 1 políčko filmu alebo fotografovanie s otvorenou závierkou (BULB).

Rôzne režimy fotografovania a kreatívne funkcie pre spracovanie obrazu na dosiahnutie plnej atraktivity štvorcového formátu fotografie

Rôzne režimy fotografovania a kreatívne funkcie pre spracovanie obrazu na dosiahnutie plnej atraktivity štvorcového formátu fotografie

Symetrický dizajn s dvomi tlačidlami spúšte:

SQ10 má uhladený dizajn s tenkým, okrúhlym, symetrickým tvarom vďaka čomu sa ľahko a pohodlne drží.

Dve tlačidlá spúšte (na pravej a ľavej strane fotoaparátu) umožňujú ľavákom stláčať (ľavú) spúšť dominantnou rukou a súčasne je toto tlačidlo funkčným tlačidlo na prepnutie do režimu fotografovania.

Symetrický dizajn s dvomi tlačidlami spúšte

Ostatné vlastnosti:

S nabíjateľným akumulátorom v SQ10, môžete vyfotografovať až 160 záberov na jedno nabitie.
Zaznamenané zábery môzete uložiť do internej pamäte (až približne 50) alebo na microSD kartu.

Ostatné vlastnosti

Náhľady možno tiež vytlačiť ako zobrazené (až deväť náhľadov snímok je možné zobraziť naraz).

Ostatné vlastnosti

"instax SQUARE Film"

 

Pomer strán 1:1

Štvorcový formát bol a je obľúbený u fotografických nadšencov. Nový film Instax SQUARE s rozmerom záberu 62x62mm efektne ohraničí zvolenú scénu bez ohľadu na to, či ide o ľudí alebo krajinku.

Excelentné podanie farieb

Táto vlastnosť je typická pre filmy Instax od počiatku ich výroby. Fujifilm pri nich využil dlhoročné skúsenosti z vývoja analógových filmov a technológií spracovania obrazu.

Instantný fotoaparát Fujifilm instax Square SQ10

(Zdroj: Tlačová správa Fujifilm)