Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sférická kamera GoPro Fusion vás vtiahne priamo do akcie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Snímanie akčnou kamerou počas adrenalínových športov prináša používateľom dramatické scény, no tie nemusia byť vždy v tom najlepšom uhle. Spoločnosť GoPro však oznámila svoju najnovšiu sférickú akčnú kameru Fusion, ktorá vytvára 360 stupňové panoramatické zábery. Tie si divák môže nakláňať, otáčať a posúvať podľa ľubovôle a môže tak sledovať akciu z rôznych perspektív.

Sférická kamera GoPro Fusion dokáže snímať v rozlíšení 5,2K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Takéto vysoké rozlíšenie je potrebné z toho dôvodu, že diváci budú kedykoľvek sledovať iba jednu časť kompletného sférického obrazu. Okrem toho sa pomocou funkcie OverCapture budú dať z celkového obrazu vytiahnuť fotografie či tradičné videá v rozlíšení HD. Vďaka tomu môže používateľ jednoducho uchovať jednu interaktívnu 360 stupňovú verziu videa alebo si vie vytvoriť množstvo bežných videí, ktoré ukazujú akciu z pevných uhľov podľa vlastného výberu.

Spoločnosť GoPro oznámila novú sférickú kameru Fusion pre nakrúcanie adrenalínových 360 stupňových videí

Spoločnosť GoPro sa svoju sférickú kameru Fusion chystá vložiť najprv do rúk profesionálnych tvorcov obsahu ako súčasť pilotného programu, ktorý sa začne tento rok v lete. Nasledovať bude limitovaná komerčná dostupnosť, ktorú výrobca plánuje na koniec roka. Vtedy by mali byť oznámené aj informácie o cenách.

Keďže to vyzerá tak, že GoPro chce svoju sférickú akčnú kameru Fusion rozšíriť pre širokú spotrebiteľskú základňu, jej cena by rozhodne mala byť výrazne nižšia, ako je tomu u existujúcej profesionálnej platformy GoPro Omni, ktorá v sebe kombinuje šesť plnohodnotných akčných kamier Hero. Do tej doby si môžete pozrieť prezentačné video nakrútené práve kamerou Fusion.

Zatiaľ jediný zverejnený záber na sférickú kameru GoPro Fusion