Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový HONOR 8 PRO prekvapil výbavou a netradičným balením

Nový HONOR 8 PRO prekvapil výbavou a netradičným balením
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
28. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Honor sa snaží každým svojim novým zariadením šliapať na päty prémiovým modelom konkurenčných značiek. Svoju jarnú novinku pre rok 2017, HONOR 8 PRO, s ultra štíhlym telom, vytvoril pre náročnejších používateľov, ktorí si potrpia na bezproblémový výkon a rýchlosť, no zároveň majú menší rozpočet na kúpu nového telefónu. Na novinku stavil Honor najmodernejšie zbrane. Inováciou prešiel aj duálny fotoaparát s profesionálnym módom a zásobu výdrže so sebou nesie aj výkonná batéria.

Slovensko – české predstavenie modelu HONOR 8 PRO si regionálne zastúpenie značky naplánovalo v Prahe. Nové zariadenie odhalil marketingový manažér značky, Tomáš Veselý, spolu s ambasádorom Honoru, vodným slalomárom Vavřincom Hradílkom.

Honor 8 Pro, smartphone, smartfón, viruálna realita, mobilný telefón, okuliare pre virtuálnu realitu, displej, Kirin 960

HONOR 8 PRO sa aj po dizajnovej stránke doťahuje na vlajkové lode iných výrobcov. So svojou hrúbkou 6,9 mm a veľkým 5,7 palcovým Quad HD displejom je to momentálne najtenší smartfón na trhu s tak rozmerným displejom. Dizajnéri mu navrhli celokovové telo s jemnými 2,5D zaoblenými hranami, bez vyčnievajúcich prvkov. Aj napriek svojej veľkosti pohodlne padne do ruky a používateľ tak nemá pocit, že by v ruke držal tablet, ale stále len telefón.

Honor 8 Pro, Virtuálna realita, Okuliare pre virtuálnu realitu, smartphone, displej, Honor 8 Pro, smartphone, smartfón, displej, virtuálna realita, okuliare pre virtuálnu realitu

 

Displej s rozlíšením 2560 x 1440 bodov svieti jasnými farbami a pri prvom pohľade dáva prísľub, že sa v jeho vnútri bude skrývať omnoho viac prekvapení. Mnohých zaujíma predovšetkým kamera. Tie sú tu až 3. Honor 8 Pro, smarfón, smartphone, virtuálna realita, Kirin 960, okuliare pre virtuálnu realituZadný fotoaparát totiž disponuje dvomi 12 Mpx snímacími čipmi, pre zachytávanie momentov aj v menej svetelných podmienkach. Používateľovi pomáha aj laserové a kontrastné ostrenie. Samozrejme nechýba ani predná selfie kamera s 8 Mpx čipom. Milovníci kvalitných videí si zasa vychutnajú nahrávanie už v 4K rozlíšení. 

To, čo radí HONOR 8 PRO k prémiovým modelom, je použitý 8 jadrový procesor Kirin 960 a až 6 GB operačnej pamäte, ktoré spolu s odladeným grafickým procesorom Mali G71MP8, s využitím API Vulkan, ocenia nároční hráči hier. Aj do ich radov nové zariadenie smeruje.

Rovnako však mieri aj na takzvaných „heavy users“ v biznis sektore. Ako prezradil Tomáš Veselý, marketingový manažér Honor pre ČR a SR, výrobca si pritom osvojil špeciálne testy, zamerané na obávaný pokles výkonu smartfónov už po niekoľkomesačnom používaní. Zistilo sa totiž, že systém Android býva po 1 a pol roku používania spomalený až o 50%, pretože sa súbory delia na akési fragmenty, a tak sa v nich systém ťažšie orientuje. Honor preto uskutočnil záťažový test: naplnil telefón 10 000 SMSkami, 500 hovormi, vložil 10 000 kontaktov a ďalšie súbory a doslova vychytával chyby v reálnej prevádzke. Vďaka týmto laboratórnym testom výrobca sľubuje odladenú nadstavbu EMUI 5.1 na najnovšom Androide 7.0 Nougat s plynulým chodom, bez poklesu výkonu aj po roku používania.  Dopomáhajú k tomu i algoritmy umelej inteligencie, ktoré efektívne rozdeľujú pamäť procesora. Optimalizovaná nadstavba tak otvára aplikácie rýchlejšie aj po dlhej dobe používania, k čomu pritom prispieva aj mimoriadne veľká, 6 GB operačná pamäť.

Honor 8 Pro, smarfón, smartphone, virtuálna realita, Kirin 960, okuliare pre virtuálnu realitu

Načo by však bol taký výkon bez riadnej výdrže batérie. Honor aj v tomto smere napreduje a rozhodol sa pre 4000 mAh kapacitu. Sľubuje tak až 2 dni výdrže bežného používania, skoro 1 a pol dňa náročného využitia, 18 hodín sledovania videa alebo 108 hodín nepretržitého počúvania hudby. To všetko na jedno nabitie. A nechýba ani rýchlonabíjanie, ktoré už po niekoľkých minútach prinesie zhruba polovičné nabitie.

Honor 8 Pro, smarfón, smartphone, virtuálna realita, Kirin 960, okuliare pre virtuálnu realitu

Zaujímavé je aj to, že výrobca myslel aj na ochranu zraku prostredníctvom Eye-Care Mode 2.0, ktorý dokáže regulovať vyžarovanie modrého farebného spektra a redukuje jas displeja podľa svetelných podmienok.

HONOR 8 PRO nezabudol ani na spoľahlivú a rýchlu čítačku odtlačkov prstov, ovládanie gestami, podporu LTE, NFC, viacero užitočných senzorov (infračervený, hall, proximity) a tiež ani na možnosť rozšírenia 64 GB úložiska o ďalšiu kapacitu. Micro SD kartu v slote však možno nahradiť aj ďalšou SIM kartou, čím sa stáva využiteľný ako DUAL SIM.

Honor 8 Pro, Smarfón, smartphone, virtuálna realita, okuliare pre virtuálnu realitu, Kirin 960

Moderná doba to je aj virtuálna realita a ani na tú sa pri HONOR 8 PRO nezabudlo. Potešenie tak prinesie aj predinštalovaná aplikácia Jaunt VR a tiež virtuálne okuliare, s ktorými sa  používateľ ponorí do dôveryhodného virtuálneho sveta. Honor si v tomto smere, možno po vzore Google Cardboard, na svoje konto pripisuje jedno prvenstvo. Prvý krát sa totiž k používateľovi, spolu s telefónom, dostáva balenie, ktoré je dômyselné tak po ekonomickej aj ekologickej stránke. Vnútri totiž obsahuje komponenty, z ktorých si používateľ priamo zo škatuľky, v ktorej telefón dostane, vytvorí samotné VR okuliare. Nielenže tým výrobca maximálne využil balenie, ale to zároveň neskončí hneď v koši, či nevyužité, ako pri iných zariadeniach. Zároveň tak potešil kupujúceho, ktorý už nemusí míňať ďalšie peniaze na kúpu VR okuliarov.

Na Slovensku a v Česku sa HONOR 8 PRO objaví v predpredaji už 1. mája, v cene 590 €, vo viacerých elektro obchodoch a tiež u operátora O2. Dostupný bude vo farbe Platinum Gold a Navy Blue. Pre každého, kto hľadá maximálny výkon, v pomere k primeranej cene, by malo byť teda toto zariadenie na prvých miestach výberového zoznamu. 

Honor 8 Pro, smarfón, smartphone, virtuálna realita, Kirin 960, okuliare pre virtuálnu realitu