Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mixér Millo je špeciálne navrhnutý pre milovníkov nápojov „smoothie“

Mixér Millo je špeciálne navrhnutý pre milovníkov nápojov „smoothie“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí si radi miešajú husté nápoje z ovocia a zeleniny (tiež známe pod pojmom „smoothie“), majú po ich príprave zvyčajne problém s umývaním svojho bežného mixéra. Britská spoločnosť Millo však vyrobila špeciálny mixér, ktorý je určený pre prípravu týchto nápojov, no ktorý prináša menej problémov s čistením a navyše je aj štvornásobne tichší oproti bežným mixérom.

Smoothie mixér Millo sa skladá z hliníkovej základnej jednotky s navinutými magnetmi, spolu so skleneným vrchnákom s kapacitou 710 ml, ktorý sa používa ako miešacia komora a zároveň aj ako pohár pre vypitie pripraveného nápoja. Veko vrchnáka je miesto, kde sa nachádzajú miešacie lopatky.

Keď sa sklenená nádoba naplní prísadami a zavrie sa vekom s lopatkami tak, aby zostali prísady pekne vo vnútri, stačí to celé už len umiestniť hore dnom na základňu mixéra. Magnety umiestnené v základni spôsobia, že sa lopatky otáčajú pri veľmi nízkom trení, čo má za následok menšiu hladinu hluku, spolu s menším množstvom produkovaného tepla a nižšou spotrebou energie. Po mixovaní stačí vytiahnuť hornú časť zo základne, pravotočivým pohybom odkrútiť veko a používateľ si môže svoj nápoj vychutnať priamo zo sklenenej nádoby v tvare väčšieho pohára. Veko s lopatkami sa pritom dá pohodlne vyčistiť, bez nutnosti nejakého rozoberania.

Vďaka odnímteľnému veku s miešacími lopatkami sa dá mixér Millo veľmi jednoducho vyčistiť

Miešanie sa aktivuje alebo deaktivuje buď pomocou dotykovej plochy na základni mixéra, alebo na diaľku, cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy Android a IOS. Aplikácia používateľovi tiež ponúkne možnosti nastavenia rýchlosti miešania. Navyše viaceré veká dokážu prostredníctvom NFC komunikovať s jednou základňou mixéru, takže si každý používateľ v domácnosti môže prispôsobiť parametre pre miešanie podľa svojho želania. Nastaviť sa dajú rôzne používateľské skupiny s rôznymi rýchlosťami a časom miešania.

Smoothie mixér Millo je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za podporu vo výške 253 libier, pričom plánovaná maloobchodná cena je 499 libier. V prípade, že sa tvorcom podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na výrobu a všetko pôjde podľa ich predstáv, bude mixér zasielaný podporovateľom kampane niekedy v priebehu marca budúceho roku.

Smoothie mixér Millo využíva pre pohon lopatiek navynuté magnety, vďaka ktorým je tichší ako bežné mixéry