Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McIntosh vyrobil výkonný a prenosný dekódovací zosilňovač

McIntosh vyrobil výkonný a prenosný dekódovací zosilňovač
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Audio zariadenia spoločnosti McIntosh sú vo všeobecnosti výkonné, no veľké, dokonca aj zosilňovač pre slúchadlá od tohto výrobcu váži takmer 12 kilogramov. No teraz sa tento monštruózny osobný zosilňovač scvrkol na nové zariadenie s rozmerom smartfónu, ktoré je určené pre milovníkov hudby na cestách. Zoznámte sa s prenosným dekódovacím zosilňovačom MHA50.

McIntosh MHA50 Portable Decoding Amplifier má rozmery 7 x 15,5 x 1,4 centimetra. Takzvaný prenosný dekódovací zosilňovač je vyrobený v čierno modrom prevedení v hliníkovom kryte so skleneným čelným panelom, ktorý obsahuje dotykový kruhový ovládač hlasitosti.

Vo vnútri sa nachádza 32 bitový digitálno-analógový prevodník (DAC) pre digitálne audio formáty vo vysokom rozlíšení až do 32 bitov / 192 kHz (PCM), rovnako nechýba natívna podpora pre formáty DSD256 a DXD384 a asynchrónne USB audio. Vstupné rozhranie v dolnej časti zariadenia obsahuje USB porty typu A a micro B pre hudobné zariadenia kompatibilné s technológiou USB OTG (On-The-Go).

Prenosný dekódovací zosilňovač McIntosh MHA50.

Na výstupe zariadenia MHA50 je umiestnený pozlátený 3,5 mm Jack konektor pre pripojenie k slúchadlám. K dispozícii je prepínač vysokého a nízkeho zosilnenia ( L / W Gain) a tlačidlo, ktoré umožní pripojenie bezdrôtového prenosu zvuku prostredníctvom Bluetooth 4.1 a technológiou aptX.

Prenosný dekódovací zosilňovač McIntosh MHA50.

Zosilňovač a DAC prevodník je kompatibilný so slúchadlami s rozpätím 8 ohmov až do poriadnych 600 ohmov. Výkon je udávaný až 200 mW, celkové harmonické skreslenie je 0,005 percent, pomer signálu k šumu 105 dB a frekvenčná odozva je v rozsahu 20 Hz až do 50 kHz. Výrobca pribalil aj režim HXD, o ktorom tvrdí, že prináša používateľovi prirodzenejší audio zážitok. Integrovaná batéria pritom na jedno nabitie vydrží po dobu až 6 hodín prevádzky.

Prenosný dekódovací zosilňovač McIntosh MHA50 bude k dispozícii od októbra za odporúčanú maloobchodnú cenu 700 dolárov.

Prenosný dekódovací zosilňovač McIntosh MHA50.