Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoznámte sa s 360 stupňovou akčnou kamerou Garmin Virb 360

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
10. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Chodiť len tak po krásnych miestach, tak to je sen mnohých cestovateľov. No určite sa mnohí z nich veľmi radi vracajú do týchto miest aspoň v spomienkach, cez fotky. Ale oveľa väčší efekt má pre nás pohyblivé video, a navyše ak je snímané v 360 stupňovom uhle, teda všade okolo nás. Presne to dokáže kamera Garmin Virb 360.

Sprostredkovať zážitok z krásnych miest našej planéty dnes už vôbec nie je ťažké. Rozhodne vie o tom svoje kamera Garmin Virb 360. Video nakrúca v 360tich stupňoch, s rozlíšením až 5,7K s 30timi snímkami za sekundu. Slúžia jej na to 2 sférické šošovky, z ktorých obraz sa potom spája už priamo v kamere do rozlíšenia 4K, a tak sa dá okamžite po nahratí kopírovať alebo dokonca aj naživo zdieľať počas záznamu.

K výslednej kvalite videa pomáha aj sférická stabilizácia, ktorá minimalizuje prenášanie trasenia kamery do obrazu. Pomocou mobilnej aplikácie VIRB sa dá video prehliadať aj cez okuliare pre virtuálnu realitu. A aby bol i okolitý zvuk autentický, zvolil výrobca metódu jeho snímania cez 4 zabudované mikrofóny.

Keďže ide o zariadenie Garmin, nechýbajú vstavané snímače G-Metrix a GPS/Glonass prijímač. Takto je záznam obohatený o množstvo údajov ako sú rýchlosť pohybu, nadmorská výška, preťaženie, či smer pohybu, ako aj ďalšie. Popri videách je však možné zhotovovať aj fotografie s rozlíšením 15 megapixlov.

360 stupňová kamera Garmin Virb 360.

V spracovaní obrazu pomôže aplikácia Virb Edit. Práve vďaka tomu, že je cez kameru nahraté všetko okolo nej sa potom dajú spracovať nielen 360 stupňové videá, ale z toho istého záznamu aj bežné HD, s klasickým záberom a dokonca aj s rôznym pohľadom v tom istom momente.

Kamera má v sebe nielen bezdrôtové pripojenie Wi-Fi, ale aj Bluetooth a rovnako disponuje i bezdrôtovou technológiou NFC a ANT+ pre pripojenie externých senzorov. Treba poznamenať, že ide o akčnú kameru, a tak je okrem iného aj vodotesná do 10 metrov, bez akéhokoľvek dodatočného puzdra. Jej akumulátor vydrží zariadenie pri nahrávaní napájať na jedno nabitie asi hodinu.