Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bose cez start-up financuje slúchadlá zlepšujúce kvalitu spánku

Bose cez start-up financuje slúchadlá zlepšujúce kvalitu spánku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca audio techniky Bose si dal za cieľ pomôcť ľuďom získať kvalitný spánok. Hoci niektorí zrejme využívajú rôzne štuple do uší, hlasné večierky alebo zvuk „vytúrovaného“ motora dokáže vyrušiť zo spánku aj ich. Bose chce bojovať proti takýmto hlukom projektom prototypu slúchadiel pre spánok, ktoré efektívne potláčajú okolité zvuky.

Výrobca vytvoril väčšie množstvo prototypov, ktoré dal záujemcom k dispozícii prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Dúfa, že za exkluzívnu cenu sa používatelia podelia o svoje skúsenosti so slúchadlami a pomôžu tak zlepšiť produkt ešte pred jeho globálnym uvoľnením na trh.

Spoločnosť Bose peniaze na výrobu rozhodne nepotrebuje, ale účtuje si v zľave za prototyp, pretože verí, že tak nájde vysoko motivovaných testerov produktu, ktorým sa zrejme ťažko žije s problémovým hlukom počas spánku. Takíto používatelia by mali prototyp údajne využívať dôkladne a poskytnú oveľa lepšiu spätnú väzbu.

Spoločnosť Bose cez start-up kampaň vydala prototyp slúchadiel, ktoré pohlcujú okolitý hluk pre zabezpečenie lepšieho spánku nositeľa.

Slúchadlá zlepšujúce spánok vyzerajú podobne ako bezdrôtové slúchadlá do uší. Sú však navrhnuté tak, aby vás uspali. Nahrádzajú hlučné zvuky rušnej dopravy pod oknami bytov, hlučných susedov alebo dokonca chrápanie partnera za zvuk, ktorý používateľa upokojí a ponorí ho do hlbokého spánku.

Prototyp slúchadiel pre spánok sa pripája k mobilnej aplikácii, takže by mal byť smartfón nabitý po celú noc, aby vám zabezpečil neprerušený spánok. K dispozícii je na výber 10 predinštalovaných možností, napríklad prírodných zvukov alebo červeného šumu. Používateľ si nastaví hlasitosť a trvanie prehrávania. Databáza zvukov je rozdelená na maskovaciu a relaxačnú kategóriu. Aplikácia tiež môže vyslať zvuk pre prebudenie sa v ranných hodinách.

Prototyp slúchadiel pre spánok Bose sa pripája k mobilnej aplikácii, kde je k dispozícii 10 predinštalovaných možností, napríklad prírodných zvukov alebo červeného šumu.  Databáza zvukov je rozdelená na maskovaciu a relaxačnú kategóriu.

Všetko nasvedčuje tomu, že projekt trafil klinec po hlavičke, hoci kampaň bude trvať ešte viac ako 20 dní, už teraz sú všetky dostupné testovacie vzorky slúchadiel vyčerpané. Dobrovoľný tester získa svoje vlastné slúchadlá pre zlepšenie spánku vo februári 2018. V balení sa okrem nich budú nachádzať koncovky rôznych veľkostí, nabíjačka a cestovné puzdro. Spoločnosť Bose plánuje slúchadlá uviesť na globálny trh neskôr v roku 2018.

O prototyp slúchadiel Bose, ktoré filtrujú okolitý hluk počas spánku je veľký záujem.