Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trueno: Analógový syntetizátor zabalený vo vnútri USB kľúča

Trueno: Analógový syntetizátor zabalený vo vnútri USB kľúča
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci niektoré syntetizátory môžu byť veľké a drahé zariadenia, existujú aj cenovo dostupné verzie, ktoré sa dajú nosiť vo vrecku. Patrí k nim aj novinka od britskej spoločnosti WS Audio, ktorá nesie názov Trueno. Ide o údajne najmenší analógový syntetizátor na svete, ktorý sa podarilo zabudovať do USB kľúča.

Trueno je 3-oscilátorový analógový syntetizátor napájaný cez USB port, ktorý sa ovláda pomocou pluginu VST / AU na používateľovom počítači alebo notebooku. Zariadenie v tvare USB kľúča má zabudovaný analógovo digitálny 24-bitový / 44,1 kHz konvertor a reprodukuje zvuky priamo cez softvér pre vytváranie hudby.

Inak povedané, všetky časti známe z hardvérového syntetizátoru boli premenené na rozhranie VST / AU pluginu priamo vo vnútri digitálnej audio pracovnej stanice (DAW – Digital Audio Workstation), kde sa všetky otočné gombíky, fadery a filtre ovládajú počítačovou myšou.

Trueno je 3-oscilátorový analógový syntetizátor napájaný cez USB port, ktorý sa ovláda pomocou pluginu VST / AU na používateľovom počítači alebo notebooku.

Tri digitálne riadené napäťovo kontrolované oscilátory poskytujú rôzne možnosti modulácie, ako sú amplitúdy, pulzné šírky a frekvenčné filtre, s možnosťou šumu a úpravami zvukových kriviek. K dispozícii sú aj digitálne efekty, ako chorus, phase, flange, delay a reverb. Používatelia môžu tiež využiť digitálny oscilátor, ktorý im sprístupní až 256 zvukových kriviek.

Používatelia, ktorí radšej vytvárajú hudbu pomocou softvéru, ako cez fyzický kontakt s hardvérovým syntetizátorom, nový analógový USB syntetizátor Trueno je pre nich už teraz k dispozícii za cenu 139,99 libier (okolo 158 EUR).

Ukážka toho, ako sa dá pracovať s analógovým syntetizátorom Trueno cez VST / AU plugin priamo na používateľovom počítači alebo notebooku.