Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jednoduché riešenie poskytne priestor pre náhradné pamäťové karty

Jednoduché riešenie poskytne priestor pre náhradné pamäťové karty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že pamäťové SD karty majú čoraz väčšiu kapacitu a prenosovú rýchlosť, zvyšujú sa ruka v ruke i požiadavky na rozlíšenie pri snímaní fotografií či videí. Aj preto mnoho fotografov či filmárov stále nosia so sebou ďalšie náhradné karty, ktoré však môžu v zhone niekam zapadnúť alebo sa aj stratiť.

Pomôcť by však mohlo jednoduché riešenie v podobe krytu s názvom Memistore, ktorý poskytne bezpečný priestor pre uloženie dvoch pamäťových kariet. Je odolný voči striekajúcej vode a môže byť pripojený priamo k spodnej časti zrkadlovky alebo DSLR fotoaparátu prostredníctvom univerzálnej skrutky pre statívy s priemerom 0,25 palca.

Kryt Memistore poskytne bezpečný a jednoduchý prístup k dvom pamäťovým SD kartám počas fotenia či nakrúcania videí.

Takto pripevnený kryt na karty sa dá samozrejme namontovať aj na statív spolu s fotoaparátom. K dispozícii je aj adaptér pre montáž na koľajničky pre externý blesk. V oboch spôsoboch tak používateľ získa rýchly a bezpečný prístup k svojim SD kartám priamo v dosahu. Jednou rukou môže otočiť kryt svojim smerom, odstrániť z neho veko a vybrať zvnútra SD kartu. Podobným spôsobom sa dá plná karta z fotoaparátu vybrať a vložiť do jedného z dvoch dostupných slotov v kryte Memistore.

Memistore sa pripája k fotoaparátu prostredníctvom univerzálnej statívovej skrutky s priemerom 0,25 palca.

Vývojári momentálne hľadajú finančné prostriedky cez start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa dá kryt Memistore získať za 20 AUD (asi 13 EUR). V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by podporovateľom kampane mali byť distribuované v júni 2018.

Takto pripevnený kryt na karty sa dá samozrejme namontovať aj na statív spolu s fotoaparátom.