Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Hom-Bot Square: Šikovný pomocník do každej domácnosti

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
21. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svet robotických vysávačov obohatil už pred pár rokmi aj HOMbot od LG. Jeho najnovšia generácia si pritom priniesla niekoľko zlepšení. Jeho štvorcový tvar navrhli vývojári preto, aby sa dali až dve bočné kefy umiestniť bližšie smerom k prednej časti.

Pomáha to v tom, že si robot poradí aj s nečistotami v kútoch. Výkon zariadenia umocňuje aj to, že dovnútra sa dostal Smart inverter motor, ktorý je vyvinutý pre dlhšiu životnosť ako majú bežné motory a pre vyšší výkon. Pre získanie informácií o prekážke pred vysávačom používa HOM-BOT ultrazvukový snímač, vďaka ktorému rozpozná aj sklenené a priehľadné predmety.

Veľmi zaujímavým prvkom je kamera. Tá robotovi pomáha v orientácii a v zlepšovaní navigácie. Stojí za tým systém Dual Eye 2.0, ktorý prepočítava intenzitu svetla v miestnosti a monitoruje strop. Vysávaču je teda jedno či je v miestnosti svetlo alebo tma. So všetkým sa vyrovná.

Kamera je však na druhej strane, na rozdiel od iných robotických vysávačov s kamerou, k dispozícii aj pre používateľa. Práve cez ňu v spojení s mobilnou aplikáciou sa totiž môže porozhliadať po priestore a zistiť tak napríklad čím sa práve zabáva domáci miláčik v izbe. Pomocou mobilnej aplikácie sa dá pritom vysávač ovládať aj na diaľku a tak aj z práce môžete vysávať.

LG sa rozhodol priniesť aj jednoduché čistenie zásobníka, ktorý navyše vybavil ešte aj praktickou metličkou na vymetanie nečistôt z neho. HOM-BOT má k dispozícii viacero režimov vysávania pre rôzne typy priestorov. Dobrou správou je aj to, že vysávač sa dokáže i učiť, ako sú prekážky rozmiestnené. Pamätá si dokonca aj polohu, z ktorej ho zdvihnete a prenesiete inam.

Jedným slovom LG HOM-BOT Square je inteligentným domácim pomocníkom a môže sa postarať o poriadok na podlahách v čase, ktorý si zatiaľ používateľ vychutná len pre seba.

Robotický vysávač LG Hom-Bot Square