Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG sa pochválilo svojim prvým kompaktným 4K projektorom

LG sa pochválilo svojim prvým kompaktným 4K projektorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG si na výstavu CES 2018 so sebou priniesol okrem iných zaujímavých zariadení aj svoj prvý 4K projektor s označením HU80KA. Ten by mal poskytnúť extrémne ostrý obraz, ktorý je premietaný zo zariadenia menších rozmerov, ako iné projektory na trhu.

Projektory s rozlíšením 4K sú na trhu už niekoľko rokov. Spoločnosť Sony vydala svoj prvý model už v roku 2012 a od tej doby sa pridalo viacero ďalších výrobcov, ako je napríklad Optoma. Spoločnosť LG však považuje súčasné 4K projektory za príliš drahé, veľké a ťažké, pričom ich inštalácia býva zložitá.

Aj preto sa juhokórejskí vývojári rozhodli kontrovať s vlastným 4K projektorom HU80KA, ktorý dokáže premietnuť obraz s uhlopriečkou 150 palcov (asi 3,8 metra) vo vysokom jase 2 500 lúmenov. Projektor podporuje obrazovú technológiu HDR10 a má aj zabudované dva 7 wattové reproduktory. Samozrejme nechýba možnosť pripojenia externých reproduktorov alebo soundbaru prostredníctvom optického káblu, HDMI alebo bezdrôtového Bluetooth pripojenia.

Spoločnosť LG predstavila svoj prvý 4K projektor s označením HU80KA.

Projektor získal aj rozhranie webOS 3.5 Smart TV, vďaka ktorému používatelia získajú prístup k online streamingovým službám spolu s bezdrôtovou podporou pre klávesnicu a myš. Iný obsah je možné prehrávať cez porty USB, HDMI alebo Ethernet.

Spoločnosť LG bližšie neurčila, ako kompaktný projektor je, no podľa jej vyjadrenia má približne polovičnú veľkosť svojich konkurentov. To isté by malo platiť aj pre jeho cenu, ktorá zatiaľ nebola oznámená, no projektor je označovaný za cenovo dostupný.

4K projektor LG HU80KA dokáže premietnuť obraz s uhlopriečkou 150 palcov (asi 3,8 metra) vo vysokom jase 2 500 lúmenov.