Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Uzatvorené slúchadlá HD 820 dokážu vytvoriť otvorený zvuk

Uzatvorené slúchadlá HD 820 dokážu vytvoriť otvorený zvuk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vo všeobecnosti slúchadlá s mušľami, ktoré prepúšťajú zvuk, sú vyhľadávané používateľmi, ktorí chcú priestornejší, detailnejší a presnejší zvuk, ako s modelmi s uzatvoreným dizajnom. Zatiaľ čo sa niektorý výrobcovia snažia skombinovať oba spôsoby, spoločnosť Sennheiser vytvorila slúchadlá HD 820, ktoré patria rozhodne k uzatvoreným typom, no dokážu vytvoriť toľko vyhľadávaný otvorený zvuk.

Hlavnou nevýhodou slúchadiel s mušľami, ktoré prepúšťajú zvuk von je to, že sa dajú používať len v tichej miestnosti, pretože dizajn netesní zvuky a umožňuje to, že k poslucháčovi prenikajú okolité rušivé zvuky. Uzavretý dizajn obmedzuje únik zvuku von aj dovnútra, no na úkor jeho kvality a čistoty. Spoločnosť Sennheiser si myslí, že na tieto problémy našla odpoveď v podobe nových slúchadiel HD 820.

Slúchadlá Sennheiser HD 820.

Slúchadlá údajne poskytnú výnimočný zvuk známy z otvorených systémov, no pri dokonalej izolácii poslucháča od okolitého prostredia. Výrobca ďalej popisuje zvuk ako živý, priestorný a prirodzený, čo sú hlavné charakteristiky slúchadiel s otvorenými mušľami. Dynamické stereo slúchadlá HD 820 majú zakrivené mušle s krytmi zo skla Gorilla, ktoré sú navrhnuté tak, aby minimalizovali rezonanciu odrazom zvukových vĺn späť do absorbujúcich komôr, čím sa vytvára podobný efekt ako pri otvorených systémoch slúchadiel.

Slúchadlá sú vybavené kovovou čelenkou s vnútornou tlmiacou výstelkou a mušľami z mikrovlákien, ktoré sú zabalené do syntetickej kože, ktorá dodá pohodlie aj alergikom. Slúchadlá sa dodávajú s OFC káblom zakončeným pozláteným konektorom.

Slúchadlá Sennheiser HD 820.

Čo sa týka parametrov, HD 820 majú frekvenčnú odozvu od 12 Hz až do 48,8 kHz (-3 dB) a hladinu akustického tlaku 103 dB. Impedancia 300 ohmov však bude zrejme potrebovať nejakú pomoc pri práci s mobilnými zdrojmi hudby, preto spoločnosť Sennheiser prirodzene navrhuje spárovanie slúchadiel s jeho zosilňovačom HDV 820 v podobnej cenovej relácii.

Slúchadlá Sennheiser HD 820 by mali byť oficiálne vydané v najbližších mesiacoch za očakávanú maloobchodnú cenu 2 399,95 dolárov. Tých pár opticky ušetrených centov vôbec neznižuje fakt, že slúchadlá si zrejme budú môcť dovoliť len tí náročnejší poslucháči s dobrým platom.

Slúchadlá Sennheiser HD 820 a zosilňovač HDV 820.