Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9 nakrúca 4K videá

Kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9 nakrúca 4K videá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Olympus uviedla nástupcu kompaktného fotoaparátu PEN E-PL8 v retro štýle, ktorý bol vyrobený na konci roka 2016 a môže byť vybavený vymeniteľnými objektívmi typu Micro Four Thrid. Nový model s označením E-PL9 získal obrazový procesor z vlajkovej lode, zvládne nakrúcať 4K video a má tiež vylepšené automatické ostrenie.

Fotoaparát Olympus PEN E-PL9 v sebe kombinuje 16,1 megapixlový Live MOS snímač s obrazovým procesorom TruePic VIII, ktorým je vybavená vlajková loď spoločnosti, fotoaparát OM-D E-M1 Mark II. Nový PEN sa môže pochváliť kontinuálnym snímaním 8,6 snímok za sekundu, systémom automatického ostrenia so 121 bodmi, ktoré pokrývajú väčšinu oblasti obrazu, citlivosťou ISO 100 až 25 600 a obrazovou stabilizáciou pre fotografie aj video. Pri videu sa zvýšilo rozlíšenie z Full HD na 4K.

Kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9.

Fotoaparát s rozmermi 117,1 x 68 x 39 milimetrov váži bez objektívu len 332 gramov a jeho telo má zlepšenú ergonómiu pre uchopenie. Nájdeme tu Bluetooth a Wi-Fi pripojenie pre bezdrôtový prenos obrazu alebo diaľkové ovládanie, vstavaný výsuvný blesk a fotoaparát je kompatibilný s viac ako 20 objektívmi M.Zuiko (a so stovkami ďalších starších objektívov pomocou adaptérov).

Spoločnosť Olympus sľubuje, že kompaktný fotoaparát PEN E-PL9 uľahčí fotenie začínajúcim fotografom alebo ľuďom, ktorí sú skôr zvyknutí na fotenie cez smartfón. Používatelia môžu začať s výberom kreatívnych programov, vybrať si z 23 režimov scény alebo zmeniť bežné nastavenia, ako je jas a kontrast za pomoci dozadu výklopného 3-palcového dotykového displeja. Týmto spôsobom sa môžu postupne ponoriť hlbšie do nastavení.

Kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9.

Používateľ si môže vybrať zo šestnástich umeleckých filtrov, spolu s efektmi, ktoré sa zobrazia na displeji pred výberom. Mobilná aplikácia OI.Share prináša niekoľko inštruktážnych návodov pre uľahčenie používania fotoaparátu.

Nový kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9 by mal byť v Európe dostupný od budúceho mesiaca za cenu 549 EUR za telo alebo 699 EUR spolu s objektívom M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ.

Kompaktný fotoaparát Olympus PEN E-PL9.