Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

N-Tech: Malý, modulárny, prenosný a neuveriteľne lacný 4K projektor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom roka predstavila japonská Sony prémiový 4K projektor za 30 000 dolárov, ktorý si určite bude môcť dovoliť len zopár smrteľníkov. Na opačnej strane barikády však stojí nový bezdrôtový prenosný 4K projektor N-Tech, ktorý sa chváli vstavanými reproduktormi s priestorovým ozvučením, no najmä až podozrivo nízkou cenou 475 dolárov, ktorá podlieza všetky 4K projektory na trhu.

Kompaktný prenosný projektor N-Tech je modulárny systém, ktorý pozostáva z troch samostatných častí, ktoré sa na seba stohujú. Ide o reproduktor, batériu a projektor. Horný modul so 4K projektorom sa môže otáčať o 360 stupňov okolo svojej osi, čo používateľom umožní rýchlu kalibráciu. K dispozícii je aj voliteľná podložka, ktorá umožní otočenie projektora tak, aby svietil smerom nahor na strop.

Bezdrôtový, prenosný a modulárny 4K projektor N-Tech.

Projektor N-Tech má rozlíšenie 4K UHD (3 840 x 2 160) pri rýchlosti 60 snímok za sekundu a dokáže vysvietiť obraz s uhlopriečkou od 81 cm až do 914 cm (v rozsahu vzdialenosti od 0,8 metra až do 9 metrov) s jasom 1 500 ANSI lúmenov Modul s batériou by mal dodať výdrž až 8 hodín premietania na jedno nabitie, zatiaľ čo zvukový modul obsahuje štyri 3 W reproduktory pre priestorové ozvučenie.

Okrem voliteľného vstupu HDMI prináša projektor bezdrôtové prenos zo zdroja prostredníctvom Bluetooth alebo Wi-Fi pripojenia. K dispozícii je aj zabudovaný úložný priestor s kapacitou 32 GB a USB port pre prehrávanie multimediálneho obsahu z USB kľúča alebo externého disku. Projektor meria na šírku 17,1 centimetra a na výšku 11,4 centimetra.

Bezdrôtový, prenosný a modulárny 4K projektor N-Tech.

Prekvapujúca je najmä jeho momentálna cena, výrobca projektor ponúka prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo už od 475 dolárov, pričom termín dodania bol stanovený na september 2018. Nová spoločnosť so sídlom v Honkongu však za sebou nemá žiaden reálny produkt a hoci sa jej podarilo vyzbierať už niekoľkonásobne viac finančných prostriedkov ako bolo požadovaných, treba myslieť na to, že každá start-up kampaň v sebe nesie určitý stupeň rizika.

Bezdrôtový, prenosný a modulárny 4K projektor N-Tech.