Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spravte si z lyžovania akčný zážitok, Chips 2.0 pri tom nemôžu chýbať

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
13. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatok roku 2018 je v znamení zimnej olympiády a preto nie je zlé predstaviť aj jednu technológiu pre tých, ktorí si chcú užívať strmé svahy. Firma OutdoorTech totiž predstavila vyššiu verziu svojich slúchadiel Chips, a to model Chips 2.0.

Princíp zariadenia je v celku jednoduchý, vďaka Bluetooth technológii zminimalizovať počet káblov, ktoré by vás pri lyžovaní, alebo snowboardovaní mohli obmedzovať. Slúchadlá Chips 2.0 si jednoducho nasadíte do helmy a spárujete so svojim smartfónom.

No a aby ste smartfón naozaj nemuseli celý čas z vrecka vytiahnuť, majú slúchadlá z vonkajšej strany nadrozmerné tlačidlá. Tie slúžia na jednoduché ovládanie, hoci aj v lyžiarskych rukaviciach. Jednoduchým dvojdotykom si zvýšite hlasitosť a keď budete chcieť zdvihnúť hovor počas čakania na vlek, tak vám stačí jedno ťuknutie do tlačidla.

Bluetooth slúchadlá Chips 2.0 sú navrhnuté najmä pre zimné športy.

No a keď tlačidlo podržíte dostanete sa k jednej najzaujímavejšej funkcii a to k vysielačke. Samozrejme slúchadlá neobsahujú elektroniku z klasickej vysielačky, ale cez dômyselnú aplikáciu viete určiť, kto z okruhu vašich kamarátov bude do komunikácie zapojený. Nuž áno, vyžaduje to dátové spojenie cez telekomunikačné vykrývače, ale napriek tomuto obmedzeniu ide o celkom šikovnú funkciu, hlavne ak budete chcieť skoordinovať svoju skupinu napríklad na rum s čajom.

Bluetooth slúchadlá Chips 2.0 sú navrhnuté najmä pre zimné športy.

A pre tých, čo sú skeptickí k výdrži, je tu dobrá správa, líthium-ionová batéria v zariadení totiž vydrží až 10 hodín prevádzky a 280 hodín pohotovostného režimu. No a vzhľadom na predpokladané miesto použitia, teda svah, zimu a sneh, slúchadlá Chips 2.0 majú IPS45 krytie, pričom dokážu fungovať aj pri teplote do -20 stupňov Celzia. No čo tí ktorý nechcú používať Bluetooth? Slúchadlá obsahujú samozrejme aj 3,5 mm jack konektor pre klasické zapojenie audio zariadení.

Bluetooth slúchadlá Chips 2.0 sú navrhnuté najmä pre zimné športy.