Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Televízory LG s umelou inteligenciou a výkonným obrazovým procesorom

Televízory LG s umelou inteligenciou a výkonným obrazovým procesorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG odhalil nový modelový rad prémiových televízorov pre rok 2018, v ktorom nájdeme 10 modelov OLED televízorov a 9 modelov LCD televízorov s označením „Super UHD“. Väčšina nových modelov sa môže pochváliť novým rýchlym obrazovým procesorom Alpha 9 a všetky modely získali systém umelej inteligencie ThniQ AI, ktorý umožní kontextové hlasové ovládanie televízora.

Nový modelový rad OLED televízorov pre rok 2018 sa pohybuje v uhlopriečkach obrazovky od 55 do 77 palcov a je dodávaný v množstve dizajnov, ako je Picture-On-Wall, Picture-On-Glass, One Glass Screen a Cinema Screen. Všetky modely okrem B8 získali nový obrazový procesor Alpha 9. Ten je navrhnutý tak, aby zlepšoval farby, hĺbku a ostrosť obsahu. Spoločnosť LG tvrdí, že algoritmus procesora umožňuje až dvojnásobné potláčanie šumu v porovnaní s inými technikami.

Väčšina modelov televízorov LG pre rok 2018 sa môže pochváliť novým rýchlym obrazovým procesorom Alpha 9 a všetky modely získali systém umelej inteligencie ThniQ AI, ktorý umožní kontextové hlasové ovládanie televízora.

Hoci LG označuje zvyšok modelov ako „Super UHD“, jedná sa o fiktívny marketingový termín pre 4K LCD televízory. Tie sa dodávajú v uhlopriečkach od 49 do 75 palcov a podobne ako OLED televízor B8 sú poháňané obrazovým procesorom Alpha 7. Ten je navrhnutý pre dosiahnutie rovnakého vizuálneho prínosu ako s procesorom Alpha 9, a je podporený niektorými vyskúšanými návrhmi hardvéru, spolu s podsvietením FALD (Full-Array Local Timming) pre lepší kontrast a mikročasticami Nano Cell pre jasnejšie farby.

OLED televízor LG SIGNATURE W8.

Spoločnosť LG tiež vybavila všetkých 19 televízorov systémom umelej inteligencie ThinQ pre Internet vecí. Systém prepája smartfóny, chladničky a reproduktory výrobcu už niekoľko rokov a teraz sa vôbec prvýkrát dostal aj do televízorov. Pomocou algoritmov hĺbkového učenia a mikrofónu zabudovanom v diaľkovom ovládači tak môžu používatelia pomocou hlasových príkazov ovládať svoj televízor. Dajú sa tak vyhľadávať konkrétne relácie, požiadať o zmenu kanála alebo povedia televízoru, aby sa automaticky vypol, keď skončí daný film.

Všetky televízory sú tiež vybavené kompatibilitou High Dynamic Range (HDR) a Dolby Atmos pre zlepšenie kvality obrazu a zvuku. Spoločnosť LG zatiaľ neinformovala o konkrétnej dostupnosti ani cenách jednotlivých modelov.

Super UHD televízor LG SK95 AI.