Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Idolcam: Ideálne riešenie pre mobilných video blogerov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S narastajúcim trendom video blogov prirodzene rastie aj počet kamier, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre mobilné nakrúcanie videí. Najnovším prírastkom v tejto oblasti je kamera s názvom Idolcam. Oproti iným blogerským kamerám si však prináša bohatú výbavu pre nakrúcanie vo vysokom rozlíšení 4K s integrovaným stabilizátorom obrazu.

Kamera Idolcam je kompaktné zariadenie schopné nakrúcať mobilné videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 30tich snímok za sekundu. Plynulé zábery zabezpečí integrovaný 3 osový motorizovaný stabilizačný systém, ktorý pohltí vibrácie a jemné trasenie pri nakrúcaní z ruky. O zvýšenie stabilizácie pri snímaní počas chôdze sa zase postará voliteľné rameno s odpružením.

Kompaktná 4K kamera Idolcam s 3 osovou stabilizáciou obrazu sa môže stať ideálnym nástrojom pre video blogerov.

Používatelia si svoje zábery môžu kontrolovať prostredníctvom dotykovej obrazovky, ktorá sa dá otočiť o 180 stupňov. K dispozícii je tiež možnosť náhľadu cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia samozrejme poskytne aj ďalšie možnosti, diaľkového ovládania kamery, ako je jej posun či nakláňanie. Komunikáciu zabezpečí Wi-Fi pripojenie s dosahom 30 metrov. Poteší aj možnosť záznamu takzvaných časozberných videí s možnosťou nastavenia pohybu kamery.

Kompaktná 4K kamera Idolcam s 3 osovou stabilizáciou obrazu sa môže stať ideálnym nástrojom pre video blogerov.

Navyše sa dajú meniť viaceré magneticky priliehajúce objektívy formátu M12. Medzi voliteľnú doplnkovú výbavu patrí magneticky pripojiteľné osvetlenie. Jedno vo forme svetelného kruhu pre dosiahnutie jemného celkového osvetlenia a druhé svetlo ponúka silný reflektor. Kamera Idolcam sa samozrejme dá namontovať na teleskopickú tyč, ktorá je nevyhnutnou súčasťou výbavy každého video blogera. Nechýba ani 3,5 milimetrový vstup pre pripojenie externého mikrofónu.

Kamera Idolcam bude koncom mesiaca predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter za minimálny finančný príspevok v sume 350 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov, distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v októbri.

Kompaktná 4K kamera Idolcam s 3 osovou stabilizáciou obrazu sa môže stať ideálnym nástrojom pre video blogerov.