Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová akčná kamera od GoPro je konečne dostupná pre každého

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa povie akčná kamera, väčšina z nás si hneď predstaví nejaký model od spoločnosti GoPro. Hoci je na trhu množstvo akčných kamier, GoPro bol jedným z prvých výrobcov a jeho kamery sa aj vďaka svojim funkciám stali ikonické najmä pre fanúšikov akčných športov. Pokročilé funkcie si však vyžiadali vyššiu cenovku a tak sa spoločnosť GoPro rozhodla vydať základný model akčnej kamery, ktorý sa k spotrebiteľom dostane za rozumnejšiu cenu, no stále si zachováva niektoré šikovné funkcie.

Nová akčná kamera od spoločnosti GoPro nesie jednoduchý názov Hero a bude sa predávať za cenu 219,99 EUR. Pre porovnanie, model Hero6 sa predáva za 429,99 EUR. Nízka cena sa samozrejme podpísala na okresaní niektorých parametrov. Maximálne rozlíšenie pri nakrúcaní videí je 1440p pri rýchlosti záznamu až 60 snímok za sekundu. Statické fotografie zachytí v rozlíšení 10 megapixlov.

Akčná kamera GoPro Hero.

Na zadnej strane kamery sa nachádza dvojpalcový dotykový displej pre ovládanie, no výrobca pridal aj šikovnú funkciu ovládania prostredníctvom hlasových príkazov pre spustenie a zastavenie nahrávania / fotografovania alebo úplné vypnutie kamery. Akčná kamera Hero je aj bez krytu vodotesná do hĺbky 10 metrov, takže poslúži aj pri plážových radovánkach či rekreačnom potápaní. Samozrejme sa dá doplniť o množstvo príslušenstva GoPro.

Akčná kamera GoPro Hero.

Poteší aj fakt, že za dostupnú cenu získa používateľ aj možnosť prepojenia kamery so smartfónom prostredníctvom Wi-Fi pripojenia a kamera sa môže pochváliť i stabilizáciou obrazu pre nakrúcanie videí, no v tejto cenovej hladine pôjde skôr o softvérovú ako hardvérovú stabilizáciu. Tak či onak, nová kamera GoPro Hero môže pritiahnuť ešte viac používateľov do sveta akčných videí.

Akčná kamera GoPro Hero.