Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dokáže váš vysávač upratať domácnosť aj s plným vreckom?

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj vy máte radi čistú domácnosť bez prachu? Kde by sme si to mohli dnes dovoliť, ak by neexistovali vysávače. Samozrejme sú aj robotické a môžu nám upratať, no stále ešte celkom nedorástli na kvalitu ľudskej práce s klasickým vysávačom. Ani v segmente tradičných vysávačov sa však nezabúda na inovatívne technológie, ktoré nám vysávanie uľahčia. Dokazuje to aj kompaktný vreckový vysávač z dielne Boschu.

Vreckový vysávač Bosch GL-40 ProPerformPlus sa síce so svojimi rozmermi a váhou len 4,5 kilogramu radí medzi malé podlahové vysávače, no na sacom výkone si rozhodne ubrať nenechal. Postarala sa o to inovatívna technológia, ktorá je navyše ešte aj úsporná pri elektrickej energii.

„Technológia QuattroPower zabezpečuje vysávaču vysoký výkon pri výrazne nízkej spotrebe energie, vďaka ktorej sa radí do energetickej triedy A, s príkonom 750 wattov,“ hovorí pán David Flickinger, NAY.

Vysávač si poradí s tvrdými podlahami, no problém mu nerobia ani koberce. Dokonca ani tie s vyšším vlasom. Postupne sa tak odvšadiaľ napĺňa prachové vrecko nečistotami. A keď je už priveľmi naplnené, viaceré vysávače majú zvyčajne problém udržať si svoj pôvodný sací výkon. To však neplatí v prípade modelu ProPerformPlus. Plynulý chod mu totiž vtedy zabezpečí technológia s názvom PowerProtect.

„Funguje to aj vďaka originálnym vreckám, ktoré majú lepšiu priepustnosť, ale taktiež dokonalé tesnenie proti prepúšťaniu nečistôt do motora. Na to, aby ste zistili, že je vrecko plné, nemusíte vysávač stále otvárať a kontrolovať, ale slúži na to praktický indikátor naplnenia vrecka, ktorý sa nachádza na vrchu vysávača.“

Napriek svojmu výkonu je vysávač GL-40 tichší ako niektorí jeho kolegovia v rovnakej triede. Postarala sa o to zasa technológia SilenceSound, ktorá sa vyznačuje niekoľko vrstveným tlmením hluku.

Podlahový vreckový vysávač Bosch GL-40 ProPerformPlus

„Vďaka tejto technológii vysávač dosahuje len hlučnosti 69 decibelov. Je za tým lepšie odhlučnenie motora a jeho vibrácií, tichší prietok vzduchu a sacia hubica.“

Už aj pri domácich spotrebičoch ľudia v dnešnej dobe hľadajú komfort a platí to aj pri vysávačoch. Samozrejmosťou pri GL-40tke je preto teleskopická rúrka, prídavná hubica s mäkkými kefami pre čistenie citlivých tvrdých podláh, či tryska na matrace a škáry v nábytku. Nezabudlo sa však ani na samonavíjací kábel, ktorý tiež prispieva k pohodlnosti vysávania.

„Bosch preto vybavil svoj vysávač akčným rádiusom 10 metrov, čo znamená, že malý vysávač dokáže povysávať aj veľké plochy bez toho, aby bolo nutné prepínať sa z jednej zásuvky do druhej.“

Asi všetci poznajú zápach, ktorý môže z vysávača vychádzať počas vysávania. Pri vreckovom vysávači GL-40 ProPerformPlus sa tak venovala pozornosť aj hygienickej stránke upratovania.

„Vývojári preto prišli s technológiou PureAur. Je to vlastne hygienický filter, ktorý zabezpečuje čistejší vzduch vychádzajúci z vysávača,“ dopĺňa pán David Flickinger, NAY.

Podlahový vreckový vysávač Bosch GL-40 ProPerformPlus sa určite radí k moderným domácim pomocníkom. Podčiarkujú to najmä jeho inovatívne technológie, kompaktné rozmery či výbava, ktorá prispieva ku komfortu pri používaní zariadenia. Mohol by preto pomôcť nejedenej gazdinke, ktorá sa už viac nechce ťahať po izbách s veľkou opachou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)