Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S FridgeCam budete mať prehľad o všetkom vo svojej chladničke

S FridgeCam budete mať prehľad o všetkom vo svojej chladničke
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
30. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohé potravinové reťazce už začali s ekologickým zbavovaním sa nepredaného tovaru. Čo však s jednotlivými ľuďmi. Tí často mávajú v chladničkách zabudnuté potraviny, ktoré sa potom musia len tak vyhodiť. Ja viem, väčšinou ide o takzvané zdravé potraviny a tých nie je tak ľúto, ale predsa v dnešnej dobe by malo existovať riešenie.

Niečo takéto si zrejme povedali aj vo firme Smarter. Tá sa špecializuje na celú škálu inteligentných zariadení, no a jedným z nich je aj FridgeCam. Ako už anglicky rozumejúcim názov napovedá, ide o kameru do chladničky. Upevní sa na dvere, ideálne niekde do stredu a FridgeCam vás potom informuje o tom, čo sa nachádza v chladničke.

Spoločnosť Smarter predstavila kameru do chladničky s názvom FridgeCam.

Po spárovaní so smartfónom si kamera FridgeCam vie aj zapamätať, kedy tam bol výrobok vložený a upozorniť na jeho dobu spotreby. V prípade, že výrobok bol zakúpený napríklad v polovici doby spotreby, tak jednoducho ukážete dátum na kameru a ten sa automaticky v aplikácii spojí s daným výrobkom. Aplikácia si vie aj zapamätať, ktoré výrobky často kupujete a v prípade ich minutia vám vie napísať automatický nákupný zoznam.

Po spárovaní so smartfónom si kamera FridgeCam vie aj zapamätať, kedy tam bol výrobok vložený a upozorniť na jeho dobu spotreby. V prípade, že výrobok bol zakúpený napríklad v polovici doby spotreby, tak jednoducho ukážete dátum na kameru a ten sa automaticky v aplikácii spojí s daným výrobkom.

Aplikácia v spojení s kamerou, dokáže jednotlivé potraviny dokonca sama rozoznať a keď budete potrebovať, vie vám na diaľku poslať snímku zásob, ktoré máte. Viete sa potom ľahšie rozhodnúť, čo máte ešte kúpiť. Je to praktické hlavne v prípadoch, keď v domácnosti nakupujú viacerí a stáva sa, že dvaja kúpia to isté.

Zaujímavá funkcia je aj detekcia otvorenia dvier na chladničke. Viete tak napríklad aj skontrolovať diétu držiaceho partnera. Nuž je to diabolský vynález táto informovanosť, ale zas tá letná postava za to možno stojí.

Zaujímavá funkcia je aj detekcia otvorenia dvier na chladničke. Viete tak napríklad aj skontrolovať diétu držiaceho partnera.