Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jedinečný 4K projektor s hlasovým ovládaním pre maximálny komfort

Jedinečný 4K projektor s hlasovým ovládaním pre maximálny komfort
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Éra digitálnych hlasových asistentov, ako je Google Assistant či Amazon Alexa priniesla množstvo zariadení s funkciami, ktoré nám dokážu uľahčiť a spríjemniť každodenný život. Rôzne zariadenia, od reproduktorov, cez smartfóny až po lampy, vedia odpovedať na naše rýchle otázky, prehrávajú skladby či videá, poradia s receptom pri varení alebo pomôžu s automatizáciou inteligentných domácich spotrebičov. Do tohto ekosystému sa aktuálne pridalo ďalšie zariadenie v podobe 4K projektora UHD51A od spoločnosti Optoma s podporou digitálnej asistentky Amazon Alexa.

4K projektor Optoma UHD51A je prvým domácim kinom svojho druhu na svete, ktoré prináša nesporné výhody digitálnej asistentky Amazon Alexa. Vďaka novej funkcii SmartProjection for Smart Home tak používateľ môže prostredníctvom hlasových povelov nechať asistentku ovládať kompatibilné inteligentné reproduktory, osvetlenie, obrazovku a samozrejme súčasne tiež dokáže vypnúť projektor, nastaviť hlasitosť či zmeniť vstupný zdroj premietaného obsahu.

Projektor Optoma UHD51A má integrovaný najnovší čipset Texas Instruments 4K UHD DLP s rozmerom 0,47 palca. Ten projektoru umožní premietať filmy a videá v uhlopriečke najmenej 140 palcov.

Spoločnosť Optoma uviedla, že projektor UHD51A má integrovaný najnovší čipset Texas Instruments 4K UHD DLP s rozmerom 0,47 palca. Ten projektoru umožní premietať filmy a videá v uhlopriečke najmenej 140 palcov v rozlíšení 4K, no v skutočnosti môže mať veľkosť obrazu uhlopriečku viac ako 300 palcov.

Pomer medzi vzdialenosťou objektívu a obrazovky k šírke premietaného obrazu sa pohybuje od 1,21 až do 1,59. Projektor disponuje 1,3-násobným priblížením a vertikálny posun objektívu je 15 percent. Ani jasnejšia miestnosť by mu, najmä vďaka svietivosti 2 400 ANSI lúmenov, kontrastu 500 000 : 1 a podpore HDR10 s farebnou škáloou 2020 / DCI-P3 nemala robiť problém.

Inteligentný projektor s operačným systémom Android má dvojicu vstupov HDMI 2.0 s podporou HDCP 2.2 pre kompatibilitu s najnovšími vstupnými zdrojmi UHD.

Tento inteligentný projektor s operačným systémom Android má tiež zabudovaný prehrávač médií 4K / UHD HDR, dva integrované 5 W reproduktory pre samostatné ozvučenie a dvojicu vstupov HDMI 2.0 s podporou HDCP 2.2 pre kompatibilitu s najnovšími vstupnými zdrojmi UHD. K dispozícii je aj port USB pre Alexa Wi-Fi adaptér, druhý USB port pre prehrávanie médií z externého zdroja, porty RJ-45 a RS3-3, či VGA výstup.

Projektor Optoma UHD51A je už k dispozícii za cenu 1 699 dolárov, čo v porovnaní so 4K televízormi vychádza lepšie v pomere cena za centimeter obrazu.

4K projektor Optoma UHD51A je prvým domácim kinom svojho druhu na svete, ktoré prináša nesporné výhody digitálnej asistentky Amazon Alexa.