Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cenovo dostupná akčná kamera Ghost X s veľkou výdržou batérie

Cenovo dostupná akčná kamera Ghost X s veľkou výdržou batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť Drift Innovation sa snaží získať dominanciu na trhu na trhu akčných kamier, kde odnepamäti kraľuje GoPro, a vďaka novej kamere Ghost X by sa jej to aj mohlo podariť. Lákadlom novej akčnej kamery Ghost X je totiž nízka cena a veľká výdrž batérie na jedno nabitie.

Nová akčná kamera Ghost X prináša používateľom možnosť záznamu ich dobrodružstiev v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu spolu so snímaním statických záberov v rozlíšení 12 megapixlov. Video či fotografie sa ukladajú na MicroSD kartu s kapacitou až 128 GB. Rovnako ako predchádzajúce modely výrobcu aj táto novinka je vybavená patentovaným otočným objektívom. Vďaka tomu si používateľ môže namontovať kameru v ľubovoľnom uhle a potom jednoducho natočí objektív a vyrovná si záber.

Okrem klasického záznamu ponúka Ghost X aj možnosť snímania časozberných videí či kontinuálnych fotografií. K dispozícii je aj režim Car DVR, v ktorom kamera nepretržite zaznamenáva a prepisuje staršie zábery, či režim Video Tagging, ktorý umožní používateľovi si spätne uložiť záznam po udalosti, ktorú chcel zachytiť. Kamera nemá hľadáčik ani displej pre prezeranie záznamu, no zábery sa dajú nastaviť či prezerať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systému iOS a Android. Kamera sa so smartfónom či tabletom prepojí prostredníctvom Wi-Fi. Cez aplikáciu si môže používateľ tiež ovládať kameru na diaľku a napríklad si nastaviť manuálne ISO.

Akčná kamera Ghost X.

Jedným z hlavných ťahákov novej kamery je výdrž batérie, ktorá na jedno nabitie prinesie dostatok energie až po dobu piatich hodín pri snímaní v plnej kvalite 1080p. Táto doba sa dá ešte predĺžiť až na osem hodín prostredníctvom voliteľného batériového modulu Long-Life. K dispozícii je aj USB audio adaptér pre zapojenie externého mikrofónu spolu s funkciou Instant-On, ktorá po stlačení jediného tlačidla okamžite zapne kameru a spustí nahrávanie.

Nová akčná kamera poteší hlavne tých, ktorí nechcú míňať zbytočne veľa peňazí za takéto zariadenie. Kamera bude dostupná od polky tohto mesiaca za dostupnú cenu 130 libier (okolo 148 EUR). Kto by mal záujem o vyššie rozlíšenie, v ponuke výrobcu sa nachádza aj akčná kamera Ghost 4K za cenu 299 libier (približne 340 EUR).

Akčná kamera Ghost X.