Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá proti chrápaniu od Bose sú už dostupné pre každého

Slúchadlá proti chrápaniu od Bose sú už dostupné pre každého
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bose vydala svoje zvuky pohlcujúce slúchadlá do uší Sleepbuds už koncom minulého roka v rámci start-up kampane. Vďaka nim tak mohol používateľ pokojne spať po celú noc aj vedľa svojho chrápajúceho a nevadili mu ani hlučný nočný ruch mestskej dopravy. Teraz sa tieto špeciálne slúchadlá môžu dostať už aj do rúk širokej verejnosti.

Výrobca poukazuje na to, že technológia v slúchadlách do uší Sleepbuds nie je známou technológiou pre potláčanie okolitých ruchov, ktorou sa pýši väčšina dnešných moderných slúchadiel, ale namiesto toho ju označuje ako technológiou „maskovania ruchov“. Funguje na podobnom princípe, no slúchadlá prehrávajúce relaxačnú hudbu sú navrhnuté tak, aby filtrovali určité zvukové frekvencie namiesto toho, aby zvuky prijímali a vysielali proti nim rušiace vlnové dĺžky.

Slúchadlá Sleepbuds sú navrhnuté tak, aby boli pohodlné pre rôzne typy uší. Je to možné vďaka špeciálnemu tvaru, ktorý sleduje kontúry ucha.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds dostali do základnej výbavy 10 upokojujúcich hudobných skladieb, vrátane zvukov morských vĺn, bublajúcich potokov, cvrlikania cvrčkov či praskania plameňov. Ďalšie zvukové scenáre môžu byť pridané do budúcna vo forme softvérovej aktualizácie. Používateľ si vie relaxačné zvuky vybrať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie, cez ktorú môže nastaviť hlasitosť a dĺžku prehrávania a tiež aj budík, ktorý ho ráno preberie. Výhodou budíka je to, že ho počuje len nositeľ slúchadiel a tak jeho partner môže naďalej pokojne spať.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds dostali do základnej výbavy 10 upokojujúcich hudobných skladieb, vrátane zvukov morských vĺn, bublajúcich potokov, cvrlikania cvrčkov či praskania plameňov.

Sleepbuds sú navrhnuté tak, aby boli pohodlné pre rôzne typy uší. Je to možné vďaka špeciálnemu tvaru, ktorý sleduje kontúry ucha. Gumené chrániče sa vyrábajú v troch veľkostiach a samotné slúchadlo váži len 1,4 gramu a jeho veľkosť je 1 x 1 centimeter. Ide údajne o najmenšie zariadenie, aké kedy spoločnosť Bose vyrobila. Výdrž batérie je udávaná na 16 hodín a nabíja sa prostredníctvom nabíjacieho puzdra.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds sú už k dispozícii pre spotrebiteľov v USA a v Kanade za cenu 249 dolárov. Na ďalšie trhy by mali doraziť neskôr v tomto roku.

Výdrž batérie je udávaná na 16 hodín a nabíja sa prostredníctvom nabíjacieho puzdra.