Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stohovateľné bezdrôtové reproduktory Ai-2 to poriadne rozbalili

Stohovateľné bezdrôtové reproduktory Ai-2 to poriadne rozbalili
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezdrôtové reproduktory sa pomerne rýchlo udomácnili a už nie sú také nezvyčajne, preto sa snažia výrobcovia prísť s nejakou inováciou, ktorá by ich produkt odlíšila od záplavy ostatných. Jedným z najnovších pokusov je bezdrôtový reproduktor Ai-2 od spoločnosti Sound Dimension, ktorý už sám o sebe vyzerá dobre, no jeho modulárny charakter prináša ďalšie zaujímavé či už pre vytvorenie zakriveného soundbaru pod televízor alebo sa dajú stohovať do šírky a výšky a používateľ si tak môže vytvoriť zvukovú stenu s poriadnym výkonom.

Bezdrôtové reproduktory Soundots Ai-2 sú druhou iteráciou reproduktora, ktorý bol pôvodne nazvaný ako AiFi a má za sebou úspešnú start-up kampaň z roku 2015. Rovnako aj teraz sa vývojári spoliehajú na podporu spotrebiteľov a svoje dielo umiestnili na portál Kickstarter.

Soundots Ai-2 by mali používateľov zaujať sýtymi basmi a čistými výškami s expresívnou dynamikou v jedinej reproduktorovej jednotke. K nej sa dajú postupne pridávať ďalšie a používateľ si tak napríklad môže vytvoriť vlastný sundbar pod televízor, audio systém pre domáce kino vlastnej veľkosti alebo zvukovú stenu. Jednotky sa vzájomne prepájajú bezdrôtovo a využívajú technológiou optickej komunikácie a niekoľko funkcií umelej inteligencie.

Každá jednotka bezdrôtového reproduktora Soundots Ai-2 má rozmer 184 x 65 x 64 mm a váži 750 g.

Každá jednotka bezdrôtového reproduktora Ai-2 má rozmer 184 x 65 x 64 mm a váži 750 g. Vo vnútri sa nachádzajú dva 48 mm hliníkové drivery s výkonom 15 W. Mobilnosť zabezpečí dvojčlánková lítium-iónová batéria a dva porty USB-C môžu poslúžiť pre káblové pripojenie k zariadeniam alebo pre nabíjanie.

Aktualizácie sa dočkal i hlavný procesor, systém magnetického uzamykania a dotykový panel sa oproti prvej iterácii presunul na hornú časť zariadenia. Používateľ má možnosť svoj reproduktor, či celý systém vzájomne prepojených stohovateľných reproduktorov, ovládať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. O bezdrôtové pripojenie sa pritom postará najnovšia verzia technológie Bluetooth 5.0.

Vo vnútri stohovateľných bezdrôtových reprouktorov Sounddots Ai-2 sa nachádzajú dva 48 mm hliníkové drivery s výkonom 15 W.

Bezdrôtový stohovateľný reprouktor Soundots Ai-2 je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 159 dolárov za jednu jendnotku alebo dve jednotky za 279 dolárov. Dodávka je naplánovaná na november.

K jednotke reprouktora Soundots Ai-2 sa dajú postupne pridávať ďalšie a používateľ si tak napríklad môže vytvoriť vlastný sundbar pod televízor, audio systém pre domáce kino vlastnej veľkosti alebo zvukovú stenu.