Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Solárno-elektrická rúra GoSun Fusion pečie cez deň aj v noci

Solárno-elektrická rúra GoSun Fusion pečie cez deň aj v noci
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Solárne poháňané rúry GoSun pomáhajú s prípravou jedla najmä počas letných dovoleniek a kempovania už niekoľko rokov, no samozrejme silné slnečné lúče nevydržia stále. S týmto problémom si však už dokáže poradiť nová hybridná rúra GoSun Fusion, ktorá okrem solárneho napájania pridáva elektrické napájanie pre prípravu pokrmov aj počas večera či v noci.

Všeobecný princíp solárnych rúr na pečenie GoSun zostal rovnaký a funguje s dvomi súpravami parabolických reflexných panelov, ktoré sústreďujú slnečné lúče do trubice rúry uprostred. Tá je vákuovo izolovaná v silikátovom skle a zachytávané teplo použije na varenie pokrmov vo vnútri. Technológia GoSun je navrhnutá tak, aby zachytávala lúče aj v chladných alebo zamračených dňoch.

Nová hybridná rúra GoSun Fusion okrem solárneho napájania pridáva elektrické napájanie pre prípravu pokrmov aj počas večera či v noci.

Najnovším modelom výrobcu je hybridná solárno-elektrická rúra GoSun Fusion, v ktorej stále môžete variť s pomocou slnka, no nový integrovaný prvok s elektrickým vykurovaním vám umožní si pripraviť večeru bez toho, aby ste s rúrou naháňali posledné náznaky slnečných lúčov. Výrobca tvrdí, že rúra Fusion dokáže variť rovnako rýchlo ako bežná elektrická rúra, no je až päťnásobne energeticky úspornejšia.

Rúra má rozmery 58,2 x 21,3 x 21,3 cm a váži 4,5 kg. Trubica má objem 3,2 litra, čo by mal byť dostatok miesta pre prípravu piatich jedál.

Novinka sa dá napájať všetkým, čo poskytne 150 W pri 12 V, ako je napríklad autobatéria. K dispozícii je aj voliteľné vybavenie v podobe výkonnej externej batérie s kapacitou 45 000 mAh s výstupom 15 V, ktorá sa postará o dostatok energie pre varenie. Batéria sa dá nabíjať prostredníctvom 20 W solárneho panela. Samotná rúra má rozmery 58,2 x 21,3 x 21,3 cm a váži 4,5 kg. Trubica má objem 3,2 litra, čo by mal byť dostatok miesta pre prípravu piatich jedál.

Solárno-elektrická rúra GoSun Fusion je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu od 299 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na apríl budúceho roka.

Výkonná externá batéria s kapacitou 45 000 mAh s výstupom 15 V sa postará o dostatok energie pre varenie. Batéria sa dá nabíjať prostredníctvom 20 W solárneho panela.